Skip to main content

Ernæring og urter mot angst

Noen kosttilskudd som også inneholder urter, er i forsøk vist å være like effektive som medikamenter i behandling av angst og angstrelaterte problemer, og de hadde ingen alvorlige bivirkninger. Dette kommer fram i en amerikansk litteraturstudie for å undersøke effekten av ulike næringsstoffer kombinert med urter på angst og angstrelaterte problemer.

I 15 av 21 randomiserte studier som omfattet mer enn 2000 personer, ble det funnet positiv effekt av visse tilskudd. Litteraturgjennomgangen viste omfattende støtte for bruk av urteekstrakter fra pasjonsblomst eller kava i kombinasjoner med  aminosyrene L-lysin og L-arginin. Urtebaserte tilskudd som inneholder magnesium eller andre  mineraler, er lovende, men forskerne mener det trengs flere studier før disse produktene kan anbefales til pasienter. Johannesurt, som er nyttig ved mild depresjon, er ikke funnet like effektiv ved angst. IM

Kilde: Lakhan SE, Vieira KF. Nutritional and herbal supplements for anxiety and anxiety-related disorders: systematic review. Nutrition Journal 2010; 9: 42.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


LES OGSÅ  Foreldre lures til å gi barna søte klemmeposer og snacks!
Del gjerne med dine venner