Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Ernæring og urter mot angst

Ernæring og urter mot angst

Noen kosttilskudd som også inneholder urter, er i forsøk vist å være like effektive som medikamenter i behandling av angst og angstrelaterte problemer, og de hadde ingen alvorlige bivirkninger. Dette kommer fram i en amerikansk litteraturstudie for å undersøke effekten av ulike næringsstoffer kombinert med urter på angst og angstrelaterte problemer.

I 15 av 21 randomiserte studier som omfattet mer enn 2000 personer, ble det funnet positiv effekt av visse tilskudd. Litteraturgjennomgangen viste omfattende støtte for bruk av urteekstrakter fra pasjonsblomst eller kava i kombinasjoner med  aminosyrene L-lysin og L-arginin. Urtebaserte tilskudd som inneholder magnesium eller andre  mineraler, er lovende, men forskerne mener det trengs flere studier før disse produktene kan anbefales til pasienter. Johannesurt, som er nyttig ved mild depresjon, er ikke funnet like effektiv ved angst. IM

Kilde: Lakhan SE, Vieira KF. Nutritional and herbal supplements for anxiety and anxiety-related disorders: systematic review. Nutrition Journal 2010; 9: 42.

You may also like
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Alene i kampen mot kreft
Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien
Uberettigede skremsels- propaganda mot vitaminer

Legg igjen et svar