Skip to main content

Eximia – avansert maskin for hudpleie, fettforbrenning og bedre helse

Eximia angis å være et komplett system for å fremme helse, velvære og kosmetisk pleie av ansikt og kropp. Det kan også brukes av idrettsutøvere for å bidra til økt oksygenopptak, raskere restitusjon og motvirke belastningsskader.

Tekst og foto Iver Mysterud

Den italienskutviklete teknologien Eximia kom til Norge i 2008 og kombinerer tre kjente teknologier i ett. Dette omfatter bruk av ultralyd, svak strøm og vakummassasje. Ved å kombinere disse behandlingsformene angis at effekten blir bedre enn om man bruker dem hver for seg.

Behandling med Eximia skal være effektivt for et vidt spekter av plager og tilstander de fleste av oss sliter med, særlig med økende alder, inkludert følgende tilstander:

● Dårlig blod- og lymfesirkulasjon
● Væskeopphopning (ødem)
● Muskel- og leddplager
● Mage- og tarmproblemer
● Cellulitt og lokal fedme
● Slapp hud
● Linjer og rynker

Behandlinga er behagelig og avslappende og utføres uten risiko og bivirkninger for klienten.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om Eximia»]Det fulle navnet på maskinen er Eximia Forma7, som er en videreutvikling av Resolution7. Sistnevnte er det mest utbrede vakuumsystemet i Norge i dag. Eximia koster rundt 360 000 kroner, og rundt 110 apparater brukes i Norge. Det er utviklet en enda nyere modell (HR77) med en såkalt multipolar radiofrekvens som benyttes for å stramme opp huden, redusere strekkmerker og rynker.  I tillegg har den et lettere munnstykke. Det gjør den lettere å holde for terapeuten og reduserer risikoen for overbelastning av armen.

LES OGSÅ  Mammografi – større risiko enn nytte?

Eximia er CE-sertifisert i klasse I. CE-merking har ingenting med effekten av utstyret å gjøre, men forholder seg til sikkerheten av utstyret og bekrefter overfor terapeut og klient at det gjør det det påstår å skulle gjøre.2[/gdlr_box_icon]

Ultralyd

Eximia bruker ultralyd, altså lydbølger, med lav frekvens (30 kHz). Dette gir svake vibrasjoner 3 cm ned i bløtvevet slik at det varmes opp og fører til at områder med kompakt fedme mykgjøres og at fettet i enkelte fettceller ”spaltes”. Dermed kan avfallsstoffene lettere fraktes ut av kroppen. Eximia brukes til ”punktslanking” og anses som et skånsomt alternativ til plastisk kirurgi siden behandlinga utføres uten inngrep.

Svak strøm

Eximia bruker også svak modulerene topolet strøm – såkalt elektroperasjon® – for å øke, blodgjennomstrømningen i ytterste hudvev (dermis). I tillegg utvides porene i huden grunnet økt varmeutvikling. Aktive sirkulasjonsfremmende og hudoppstrammende ingredienser fra kremer/geleer/serum som påføres i det aktuelle området under behandling, trenger dermed lettere gjennom ytterste hudlag og ned i vevet. Effekten er at huden strammes opp og blir glattere.

Resultatene blir mer effektive og raskere synlige ved å kombinere ultralyd og svak strøm (ultraporasjon®). Sekvensene forsterker hverandre – elektroperasjonen utvider porene slik at den aktive geleen trekker raskere inn. Ultralyden presser ingrediensene dypere og gir økt sirkulasjon inntil 3 cm ned i vevet. Resultatet angis å være at det emulgerte fettet spaltes til dets opprinnelige bestanddeler (glyserol og frie fettsyrer). Fettsyrene diffunderer ut av fettcellene og over i blodbanen. I blodbanen bindes fettsyrene til transportproteinet albumin og fraktes deretter til kroppens vev og organer. Her er blandingen lett tilgjengelig energi slik at kroppen prioriterer å forbrenne denne energitilførselen først. Derav kan man i stor grad punktslanke og figurforme ved å fokusere behandlinga på problemområder.

Vakummassasje

Eximia bruker et firestegs system for vakuummassasje for å aktivere blod- og lymfesirkulasjonen: sug, trykk, sug og pause. Metoden er dermed en avansert, maskinell videreutvikling av kopping, der man skaper undertrykk i en kopp som forflyttes over huden. Eximia produserer altså både over- og undertrykk, noe som er mer skånsomt for huden enn kopping. Lymfedrenasjen bidrar til at kroppen kvitter seg med overflødig væske og avfallsstoffer, mens den dype bindevevsmassasjen hjelper til med å løse opp forkalkninger i vevet og fjerne overflødig protein og fett.

LES OGSÅ  Mammografi – større risiko enn nytte?

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Lymfedrenasje»]Dette er kroppens naturlige prosess for å kvitte seg med overflødig væske, slagg- og avfallsstoffer, fett, giftstoffer og infeksjonsframkallende mikroorganismer. Det kroppen skal kvitte seg med, samles opp i en væske – lymfen – i lymfesystemet og filtreres gjennom lymfekjertlene før det fraktes videre og tømmes i én felles vene bak kragebeinet. Etter dette filtreres stoffene gjennom nyrer og lever før avfallet dreneres ut av kroppen via svette, urin og avføring.

Lymfesystemet har ikke et eget pumpesystem og er derfor avhengig av muskelaktivitet for å forflytte væsken rundt i kroppen. Det man i terapeutisk sammenheng omtaler som lymfedrenasje, handler om behandlingsmetoder som stimulerer denne prosessen. Målet med slik behandling er å bedre flyten av lymfe og sørge for raskere drenering. Felles for ulike typer behandling er at trykk mot lymfebanene øker sirkulasjonen eller pumper væsken raskere mot de store lymfebanene. Dermed føres overskuddet bort fra det behandlete området og dreneres ut av kroppen. Det finnes passive metoder for lymfedrenasje, for eksempel bruk av kompresjonsstrømper ved hovne bein, og aktive metoder for forflytning av væsken vekk fra området, for eksempel behandling med Eximia.[/gdlr_box_icon]

Selve maskinen

Apparatet er utstyrt med både større og mindre behandlingsenheter som trekkes over klientens hud. Ved ultralydbehandling brukes gel på huden, og ved vakuumbehandling olje. Eximia er utstyrt med en liten skjerm der behandleren manuelt kan velge mellom 26 programmer – 21 for kroppen og fem for ansiktet. Her er for eksempel egne programmer for lymfedrenasje, sirkulasjon, cellulitter og strekkmerker.

Etter behandling

Behandlinga øker utskillelsen av væske og avfallsstoffer, og dette merkes gjerne ved hyppige toalettbesøk etterpå. Avfallsstoffene skilles ut via urin og avføring, og begge deler kan lukte stramt og virke annerledes etter en behandling. Dette anses å være normalt og en indikasjon på at behandlinga virker som den skal. Det anbefales å drikke mye vann etter hver behandling for å øke utskillelsen av avfallsstoffer.

LES OGSÅ  Mammografi – større risiko enn nytte?

Det er ikke anbefalt å trene samme dag man får behandling fordi det kan overbelaste lymfesirkulasjonen. En optimal kombinasjon anses å være behandling én dag og trening neste dag.

Kontraindikasjoner

Gravide og ammende tilbys ikke Eximia-behandling som omfatter ultralyd eller svak strøm. Lymfedrenasje kan gis mot hovne bein under svangerskapet med legens samtykke. Dersom man holder på å bli syk, har hovne lymfekjertler, feber eller man brygger på annen infeksjonssykdom, skal behandlinga utsettes til man er symptomfri. Ved for eksempel lavt blodtrykk, astma, alvorlig diabetes eller bruk av vanndrivende medikamenter bør man konsultere lege dersom man ønsker å bruke ultralyd eller svak strøm. Disse to behandlingene skal ikke brukes av personer med hjerte- og karsykdommer, pacemaker, dårlig lever- eller nyrefunksjon, tuberkulose, feber og akutt infeksjon, betennelser i årer og vener, kreft, epilepsi, langvarig bruk av kortison og psykisk ustabilitet.

Dokumentasjon

Det er bare utført én vitenskapelig pilotstudie av Eximia på cellulitter og lokale fettansamlinger.1 Denne pilotstudien var masteroppgaven til en student. Det ble trukket lodd om hvilken halvpart av 40 kvinner mellom 24 og 55 år (gjennomsnittsalder 40 år) som skulle få behandling med Eximia to ganger i uka i seks uker, og hvilken halvpart som skulle få manuell lymfe-
drenasje en gang i uka og en spesiell oksygen-ozon-terapi den andre gangen i uka i seks uker (kontrollgruppe). Det ble påvist større bedringer i Eximia-gruppa enn i kontrollgruppa.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Importør»]Skin Medical Scandianavia AS
Oluf Onsumsvei 9, 0680 Oslo
www.skinmedical.no
www.eximia.no[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner