Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Faste, kaffe og kosttilskudd

Faste, kaffe og kosttilskudd

Jeg har startet å faste. Bør jeg la være å drikke kaffe? Vil det kunne redusere de positive virkningene av fasten? Bør jeg la være å ta vitaminer, slik som for eksempel brusetabletter med vitamin C? Jeg tar nå vitamin C, sink, vitamin E og magnesium fra før av, blant annet på grunn av Covid 19-hysteriet, men sluttet med det da jeg startet å faste, bortsett fra vitamin C, som jeg fortsatt tar 5 g per dag. Andreas

VOF: Du kan gjerne drikke kaffe om morgenen og ta kosttilskudd mens du faster. Poenget med faste er å komme i ketose og la fordøyelsesapparatet hvile mens kroppen setter i gang en rekke selvhelbredende, livsforlengende prosesser. Under fasten blir blodsukkeret noe lavere enn tidligere, hvilket gjør at immunforsvaret fungerer optimalt. 

Vitamin C motvirker alle virus, inkludert koronavirus, noe du kan lese mer om i Helsemagasinet. En vedlikeholdsdose på 5 g er fint, men man trenger mye mer om man blir smittet av virus. Det samme gjelder vitamin D, sink og selen. Magnesium er også gunstig. De som har helseproblemer de ønsker å motvirke ved å faste, vil ha størst utbytte ved å faste mer enn to uker. En faste kan også brukes som innledning til å spise ketogent, og da er 3–4 dager nok. DVP

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen et svar