Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Faste og tarmflora

Faste og tarmflora

Jeg skal avslutte en 14 dagers faste om få dager. Hvordan berører en faste av såpass varighet bakteriefloraen i tarmen? Hva er klokt å spise for å sikre en best mulig flora? Jeg har fastet mange ganger tidligere, men av en eller annen merkelig grunn ikke tenkt over akkurat dette.

Ann Helen Laukus

VOF: Vi har ingen informasjon om hvordan faste berører tarmfloraen, men Herbert M. Sheldon, hvis bok vi omtalte i nr. 5/2015 (The science and fine art of fasting, 2013), og andre anser faste å være kroppens beste metode for å komme i balanse. Hvis man spiser optimalt over tid, kommer tarmfloraen gradvis til å tilpasse seg det nye kostholdet. Det beste er å spise en variant av ”steinalderkosthold” tilpasset slik du selv best merker er optimalt for deg. Helsemagasinet hadde en artikkel om tarmfloraen til jegere og sankere i nr. 4/2014, hvor vil du se at de har en annen tarmflora enn dem som lever på et ”vestlig” kosthold med mye karbohydrat. DVP

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

1 kommentar

  1. Hei. I og med at dette er en offentlig blogg anbefaler jeg deg og henvende deg til service@vof.no (du kan kopiere meg; janp@unovita.com, som bistår teknisk)slik at dialogen og dine persondata ikke kommer på nettsidene. På baksiden av bladet eller på etiketten til deg står ditt abonnementsnummer det gjør det lettere å vite du er «du». Vi skal få deg på nett, antagelig er du bare registrert som bruker i stedet for at du ble registrert etter å ha søkt opp ditt abonnementsnummer. Dette kan vi ordne for deg.

Legg igjen et svar