Skip to main content

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019

[wcm_restrict]

Sommeren er ferdig, men det trenger ikke grillsesongen å være. Denne gangen har vi med tre retter som passer på grillen – med tilbehør. Vi er inne i en periode av året da tilgangen og utnyttelsen av naturens råvarer er på sitt høyeste. Dette gjelder blant annet laks, sild og makrell, og alle disse fiskene passer godt på grillen. Laksen har vi kombinert med velsmakende flintstek på grillspyd. 

Fisk står i høysetet denne gangen, og derfor har vi også med to fiskeretter til frokost. Dette er to retter som knapt kan gjøres lettere å tilberede, bestående av henholdsvis tunfisk og makrell. Siste rett er en pizzavariant som fort kan bli en favoritt blant mange av våre lesere.

Frokost:

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Tunfisksalat

Ingredienser:

80 g tunfisk i vann
60 g majones, gjerne hjemmelagd
50 g rød paprika
100 g isbergsalat

Skyll fra vannet på tunfisken og bland med hakkete grønnsaker og majones. Totalt 560 kcal.

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 23 1 16
Fett 50 2,2 81
Karbohydrater 5 0,2 3

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Makrell med stilkselleri og remulade

Ingredienser: 

100 g makrell, kokt eller steikt
100 g stilkselleri
50 g rødløk eller purreløk
40 g remulade, gjerne hjemmelagd

Bruk gjerne en boks makrell i tomat, men skyll fra tomatsausen. Hakk makrell og grønnsaker og bland med remulade. Totalt 530 kcal. 

LES OGSÅ  Tante Lises deilige dyppesaus
Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 21 1 16
Fett 47 2,3 80
Karbohydrater 6 0,3 4

Lunsj:

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Grillet sild med rømme og rødløk  

Ingredienser, to porsjoner:

200 g sild, uten medregnet bein og skinn
150 g sæterrømme
100 g rødløk

Steik hel sild åpent på grillen. Bruk gjerne den tette delen av grillen, og husk å skjære hakk i siden på sildene. Salte og pepre etter smak. Server med skikkelig sæterrømme og hakket rødløk. 560 kcal per porsjon.

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 19 1 14
Fett 51 2,7 83
Karbohydrater 4 0,2 3

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Pizza med ost og kjøttdeig 

Ingredienser, to porsjoner:

125 g kjøttdeig
80 g gulost
70 g majones, gjerne hjemmelagd
30 g tomatpuré

Steik kjøttdeigen omtrent ferdig. Form deretter to små pizzaer på et steikebrett – oppå bakepapir – og dryss over revet ost. Steik i ovn til osten er smeltet. Ta ut og server pizzaene med en blanding av majones og tomatpuré – enten oppå eller ved siden av. 540 kcal per porsjon.

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 24 1 17
Fett 48 2,0 80
Karbohydrater 4 0,2 3

Middag:

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Helgrillet ørret med chilirømmedressing og nypoteter 

Ingredienser, to porsjoner:

400 g ørretkjøtt, ikke medregnet bein
250 g chilirømmedressing, se egen oppskrift
200 g kokte poteter

Sløy ørretene, skjær hakk i sidene, krydre og legg dem i folie med sitronskiver og fersk timian. Kan og steikes uten folie, men bruk da den tette delen av grillen. Serveres med chilirømmedressing og poteter. 1 100 kcal per porsjon. 

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 53 1 19
Fett 91 1,7 75
Karbohydrater 17 0,3 6

Chilirømmedressing:

225 g sæterrømme eller crème fraîche
75 g majones
75 g ristede mandler, hakket
½ rød chili, finhakket

LES OGSÅ  Hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 3 2011

Bland  alle ingrediensene godt.

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 6 1 5
Fett 45 7,8 92
Karbohydrater 3 0,6 3

Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 5 2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Grillspyd med flintsteik og laks 

Ingredienser, fire porsjoner:

400 g flintsteik
400 g laks
800 g kålrotsalat, se egen oppskrift
300 g fetaostsalat, se egen oppskrift

Steik først flintsteiken omtrent ferdig på grillen. Ta den deretter av, og skjær den og laksefilet i stykker som tres på grillspyd. Snu og smør jevnlig med en krydret oljeblanding under steiking på grillen. Serveres med kålrotsalat og fetaostsalat. 

1 090 kcal per porsjon.

Kålrotsalat:

400 g kålrot
200 g crème fraîche
200 g majones, gjerne hjemmelagd
Salt og pepper

Damp kålrotterninger møre i minimalt med vann i panne med lokk. Bland deretter alle ingrediensene i oppskriften, og smak til med pepper og salt.

Fetaostsalat:

100 g fetaost på glass
100 g ruccolasalat
50 g avokado
50 g cherrytomater

Skjær cherrytomater i fire, og bland med oppkuttet ruccola og avokado. Bland til slutt inn fetaosten med oljen.

Grillspyd:

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 46 1 17
Fett 97 2,1 80
Karbohydrater 8 0,2 3

Kålrotsalat:

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 2 1 3
Fett 29 17,7 92
Karbohydrater 4 2,3 5

Fetaostsalat:

Næringsstoff Vekt Rel. vekt Energi%
Protein 7 1 17
Fett 13 2,0 79
Karbohydrater 1 0,2 4
/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner