Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Fettkaffe

Selv drikker jeg gjerne fettkaffe om morgenen/tidlig på formiddagen og tar noen ganger med et par små smørpakker som jeg putter i en cappuccino eller en kaffe latte når jeg er ute av heimen eller på reise. Hjemme har jeg alltid i kremfløte (jeg er nesten avhengig!) og MCT-olje. Da kan jeg holde meg mett lenge og synes det smaker godt med fettet. Så får heller venninner som ser dette, få brekningsfornemmelser!

I et oppslag om fettkaffe hos Kostdoktorn uttaler forsker Zoë Harcombe at smør – basert på vitenskapelig evidens – ikke er farlig, men heller ikke særlig næringsrikt (https://www.dietdoctor.com/se/ar-kaffe-med-smor-och-olja-nyckeln-till-viktnedgang). Hva mener dere om dette?

Hildegunn Ligaard

VOF: Vi er sterkt uenig i Harcombes negative omtale av smør! Smør fra grasbeitende kyr eller andre dyr, økologisk osv., er næringsrikt og inneholder fettløselige vitaminer, mellomlange fettsyrer og motvirker trolig hjerte- og karsykdom. Dette er vist av Anne Sofie Biong, som i forbindelse med sin doktorgrad sammenliknet 99 hjertepasienter med 98 kontroller og målte forekomsten av fettsyrer som kun finnes i melkefett. Det viste seg at de i kontrollgruppa hadde inntatt mer melkefett, men samtidig hadde mindre hjerteinfarkt i forsøksperioden. Studien indikerte at den mettede fettsyra pentadekansyre (C15:0) beskytter mot infarkt, og det finnes oss bekjent ingen studier som har vist det motsatte. Hypotesen om de negative virkningene av smør på hjertet er derfor falsifisert en gang for alle. Det finnes mange flere studier som viser dette, og tannlegen og ernæringspioneren Weston A. Price (1870–1947) og andre har lovprist smør i minst 100 år... DVP

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Ikke særlig smart med smartmålere!

Legg igjen et svar