Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien

Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien

Dr.med. Sofie Hexeberg og ernæringsterapeut Gunn-Karin Sakariassen har allerede nådd et stort publikum med sine bøker, både alene og sammen med andre, dyktige medforfattere. Begge er kjente navn i ”lavkarbodebatten”. I sin nyeste bok presenterer de kloke tanker om blant annet ulike varianter av lavkarbokosthold og andre poenger i helsedebatten det kan være naturlig å undre seg over. Hvor mye karbohydrat trenger akkurat du? Hva betyr egentlig statens anbefalinger, og hva sier forskningen oss om inntak av karbohydrater? Hvorfor kan et lavkarbokosthold være ekstra gunstig for eldre? Og hvordan går det egentlig med kolesterolnivået i blodet og hjertet om du spiser mye fett?

Forfatterne presiserer at det viktigste målet med matvalgene vi tar, bør være å få god helse, og minner oss om at maten inneholder nødvendige byggeklosser for kroppen. I Lavkarbo for alle gir de anbefalinger om produkter og sammensetning av et kosthold med mest mulig naturlig mat. I tillegg presenterer forfatterne 100 nye oppskrifter som gir inspirasjon til både frokost, lunsj, middag, små mellommåltider og drikker. Vi får tips til ”frokostgrøt” lagd av yoghurt, avokado og spinat, ”kaffe latte” uten kaffe, rundstykker (scones), eggeretter og lefse med noe inni (eng. wraps), salater, tunfiskboller og annet vi kan putte i lunsjboksen, og hvordan man kan lage sitt eget kjøttpålegg.

Middagsrettene er enkle og fine for helt vanlige hverdagskokker. Vi har sett noen av oppskriftene før, men det gjør ingenting, for i Lavkarbo for alle får vi en fin samling av enkle og nyttige retter, inkludert både salater og burgere og annet til deg som spiser vegetarisk, melkefri ost, samt tips til grønnsakstilbehør og sauser, og selvfølgelig; noe godt til dessert.

Forfatter: Sofie Hexeberg og

Gunn-Karin Sakariassen

Annonse:

Tittel: Lavkarbo for alle. 100 nye oppskrifter. For deg som vil spise glutenfritt, melkefritt, sukkerfritt, paleo eller grønnere.

Utgiver: Cappelen Damm AS

Utgivelsesår: 2018

ISBN: 9788202556440

Pris: kr 399; innbundet, 182 sider (www.cappelendamm.no)

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar