Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Fløtefri ”fløte” til kaffen

Fløtefri ”fløte” til kaffen


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Melissa Thelwall Bjargo

Liker du egentlig fløte i kaffen, men tåler det ikke så godt? Her er et alternativ fra kostveileder Melissa Thelwall Bjargo.

Du trenger:

1 kopp mandelmelk (cirka 2 dl)
Kremen fra 1 boks kokosmelk (sett den kaldt så den skiller seg)
½ ts vaniljepulver

Annonse:

Slik gjør du:

Bland alt sammen og kok opp mens du visper forsiktig. Ta kjelen av varmen og sett den deretter tilbake på platen igjen på lav varme. La melka småputre cirka et kvarters tid. Hell over på en glassbeholder eller liknende og la den kjøles ned. Oppbevar i kjøleskap.

Tips:
Om du liker litt søtt i kaffen, kan du ha i 2 ss kokosblomstsukker før du koker opp. Da blir den god og søt!


Oppskriften kommer fra:

Melissa Thelwall Bjargo (f. 1980) er utdannet kostholdsveileder og driver egen helsekostforretning i Albir, Spania. Hun prøver å gjøre hverdagen med sine to små barn så lavkarbo-/høyfett-tilnærmet som mulig. Melissa driver bloggen www.melissaspania.no hvor hun presenterer oppskrifter og tanker fra sin hverdag.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar