Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Første kull ernæringsterapeuter fra Tønsberg

Første kull ernæringsterapeuter fra Tønsberg

Lørdag 18. juni 2011 ble det første kullet ernæringsterapeuter uteksami-nert fra Tunsberg Medisinske Skole (TMS) i Tønsberg. Studentene tok siste eksamen i høst på Akinon Helseresort i La Nucia, Alicante.

Tekst Dag Viljen Poleszynski     Foto Linda Stokke

Blant de 20 som startet utdanninga, fullførte 17 med glans. Beste student ble Carl Erik Semb, som utmerket seg med sin hovedoppgave om problemstillingene forbundet med lekk tarm. Allerede i september 2011 startet et nytt, fulltegnet kurs.

TMS drives av Truls Isaksen,1 og ingeniør, ernæringsterapeut og masterstudent i ernæring Jens Veiersted er hovedlærer i ernæring. 

Det finnes ikke noe tilsvarende, offentlige godkjent studium som gir kompetanse i evolusjon og lavkarbo-/høyfettkosthold med godkjente studiepoeng fra NOKUT.2 

Selv ledet jeg en toårig etterutdanning ved Høgskolen i Harstad i ”Kost, ernæring og ortomolekylær medisin” for helsepersonell. Vi startet høsten 2001 med 27 studenter, men etter slutteksamen i juni 20033 ble kurset avsluttet.

Totalt fem års studium

Annonse:

TMS holder et like høyt faglig nivå som offentlige studiesteder og er mer opptatt av hva og hvordan studentene lærer enn av offentlig godkjenning. Flere av studentene har høyere utdanning innen blant annet biologi og medisin.

Selve ernæringsterapistudiet ved TMS tar to år og inkluderer helgesamlinger i Tønsberg, opphold på Akinon og nettstudier. Det bygger videre blant annet på utdanning til kostholdsveileder (grunnleggende ernæring) og grunnmedisin, og utdanningsløpet tar derfor totalt cirka fem år.

Skole i vekst

Skolen legger stor vekt på at studentene skal bli gode terapeuter som finner enkle, resultatorienterte løsninger. Hovedforeleser er Jens Veiersted, som har fått med VOFs Dag Viljen Poleszynski, Kenn Hallstensen og Johnny Laupsa-Borge ved siden av lege og spes. indremedisin Fedon Lindberg, lege Heiko Santelmann, lege og spesialist i hudsykdommer Bjørn E. Bondevik, dr.med. Sofie Hexeberg, bioingeniør/homeopat Dag Tveiten, ernæringsterapeut Karin Hvoslef, Jon Anders Hesby (drift, etablering, markedsføring) og naturterapeut Eva Svarverud.

Studieavgiften på kr. 37 000 per skoleår betales ett år om gangen eller i avdrag. Skolen har omkring 600 studenter og arbeider for å få godkjente studiepoeng på flere kurs. Deltakere på VOFs kurs på Akinon4 får en ”flying start” om de vil studere videre ved TMS. 

Kilder:

1.  www.tunmed.no/pages/studie.asp?id=142

2.  NOKUT = Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, jf. www.nokut.no/no/Om-NOKUT/

3.  Bruun O. Høgskolen i Harstad spesiell i landet. Harstad Tidende, 20.04.2002: 29.

4.  www.akinoncenter.com/hjem.htm.

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Frankrike forbyr mobiltelefoner på skolen
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar