Kategorier
Siste innlegg
Fromasj av kokos og yoghurt
Hva skal vi kalle dette, mon tro – dessert? Frokost? Mellommåltid? Det smaker i alle fall godt, og i tillegg til å spise retten ”bar” kan man variere med tilbehør som bær, nøtter eller hjemmelagd mysli. ”Fromasjen” kan også brukes i oppskrifter hvor det skal tilsettes yoghurt. Har du i mindre kokoskrem, blir den ikke like fast, men mer ”luftig”.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
Du trenger:
- 1 boks (250 ml) kokosmelk
- ½–1 boks (250 ml) kokoskrem
- Probiotika – enten 2 ts probiotika i pulverform eller 2–3 kapsler.
- Eventuelt 1 dl lunkent vann til å røre ut probiotikapulveret i.
- 1 måleskje steviosapulver (eller mindre, hvis du vil ha fromasjen mindre søt)
Slik gjør du:
Bland kokosmelk, steviosa- og probiotikapulver, eventuelt med litt lunkent vann (hvis du bruker probiotika i pulverform) i en bolle. Hvis du bruker probiotika i kapsler, åpner du disse og bruker innholdet. Da kan du prøve å ha i litt mindre kokoskrem enn hvis du bruker pulver som først skal rehydreres ved å blandes ut i lunkent vann.
Hell blandinga i et literglass med lokk og la dette stå varmt, for eksempel på et oppvarmet badegulv, i cirka 1 døgn.
Bland inn kokoskremen. Sett deretter blandinga i kjøleskap, for eksempel over natta.
Spis slik den er, eller server med ønsket tilbehør.