Skip to main content

Fromasj av kokos og yoghurt

Hva skal vi kalle dette, mon tro – dessert? Frokost? Mellommåltid? Det smaker i alle fall godt, og i tillegg til å spise retten ”bar” kan man variere med tilbehør som bær, nøtter eller hjemmelagd mysli. ”Fromasjen” kan også brukes i oppskrifter hvor det skal tilsettes yoghurt. Har du i mindre kokoskrem, blir den ikke like fast, men mer ”luftig”.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger:


  • 1 boks (250 ml) kokosmelk
  • ½–1 boks (250 ml) kokoskrem
  • Probiotika – enten 2 ts probiotika i pulverform eller 2–3 kapsler.
  • Eventuelt 1 dl lunkent vann til å røre ut probiotikapulveret i.
  • 1 måleskje steviosapulver (eller mindre, hvis du vil ha fromasjen mindre søt)

Slik gjør du:


Bland kokosmelk, steviosa- og probiotikapulver, eventuelt med litt lunkent vann (hvis du bruker probiotika i pulverform) i en bolle. Hvis du bruker probiotika i kapsler, åpner du disse og bruker innholdet. Da kan du prøve å ha i litt mindre kokoskrem enn hvis du bruker pulver som først skal rehydreres ved å blandes ut i lunkent vann.

LES OGSÅ  Melkefrie lavkarbooppskrifter

Hell blandinga i et literglass med lokk og la dette stå varmt, for eksempel på et oppvarmet badegulv, i cirka 1 døgn.

Bland inn kokoskremen. Sett deretter blandinga i kjøleskap, for eksempel over natta.

Spis slik den er, eller server med ønsket tilbehør.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner