Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Fromasj av kokos og yoghurt

Fromasj av kokos og yoghurt

Hva skal vi kalle dette, mon tro – dessert? Frokost? Mellommåltid? Det smaker i alle fall godt, og i tillegg til å spise retten ”bar” kan man variere med tilbehør som bær, nøtter eller hjemmelagd mysli. ”Fromasjen” kan også brukes i oppskrifter hvor det skal tilsettes yoghurt. Har du i mindre kokoskrem, blir den ikke like fast, men mer ”luftig”.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til [email protected]!

Du trenger:

1 boks (250 ml) kokosmelk
½–1 boks (250 ml) kokoskrem
Probiotika – enten 2 ts probiotika i pulverform eller 2–3 kapsler.
Eventuelt 1 dl lunkent vann til å røre ut probiotikapulveret i.
1 måleskje steviosapulver (eller mindre, hvis du vil ha fromasjen mindre søt)

Annonse:

Slik gjør du:

Bland kokosmelk, steviosa- og probiotikapulver, eventuelt med litt lunkent vann (hvis du bruker probiotika i pulverform) i en bolle. Hvis du bruker probiotika i kapsler, åpner du disse og bruker innholdet. Da kan du prøve å ha i litt mindre kokoskrem enn hvis du bruker pulver som først skal rehydreres ved å blandes ut i lunkent vann.

Hell blandinga i et literglass med lokk og la dette stå varmt, for eksempel på et oppvarmet badegulv, i cirka 1 døgn.

Bland inn kokoskremen. Sett deretter blandinga i kjøleskap, for eksempel over natta.

Spis slik den er, eller server med ønsket tilbehør.

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar