Kategorier
Siste innlegg
Frukt- og grønnsakmos og mel
[wcm_restrict]
Jeg antar at de fleste er klar over at fruktjuice ikke er gunstig for den som ønsker å redusere sukkerforbruket og leve mest mulig på lavkarbo. En forsker som har utviklet et eget program for slanking, fraråder bruk av både frukt- og grønnsakmos. Det som gjelder for frukt og grønnsaker, gjelder vel også for bær? Samme forsker fraråder bruk av mel, mens hele korn og flak ser ut til å være ok. Hvordan ser Helsemagasinet på disse rådene? Thore K. Aalberg
VOF: De som ønsker å leve på lavkarbo selv om de ikke er overvektige, har stort spillerom i hva de kan tillate seg å spise. Bær inneholder mye mindre sukker enn mange frukter, og moste grønnsaker (gjerne varmebehandlet iblandet smør eller annet fett) inneholder også svært lite karbohydrat. Vi anbefaler ikke et stort inntak av verken helkorn, flak eller kli, men de som tåler det godt, kan innta slike matvarer innenfor den totale mengden karbohydrater de ønsker å innta. Ellers tar vi opp slanking i Helsemagasinet nr. 4 og 5/2020. Mange planter inneholder antibeitestoffer, et tema vi har begynt å belyse i en rekke artikler. . DVP
/wcm_restrict]