Skip to main content

Frukt- og grønnsakmos og mel

[wcm_restrict]

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Jeg antar at de fleste er klar over at fruktjuice ikke er gunstig for den som ønsker å redusere sukkerforbruket og leve mest mulig på lavkarbo. En forsker som har utviklet et eget program for slanking, fraråder bruk av både frukt- og grønnsakmos. Det som gjelder for frukt og grønnsaker, gjelder vel også for bær? Samme forsker fraråder bruk av mel, mens hele korn og flak ser ut til å være ok. Hvordan ser Helsemagasinet på disse rådene? Thore K. Aalberg

VOF: De som ønsker å leve på lavkarbo selv om de ikke er overvektige, har stort spillerom i hva de kan tillate seg å spise. Bær inneholder mye mindre sukker enn mange frukter, og moste grønnsaker (gjerne varmebehandlet iblandet smør eller annet fett) inneholder også svært lite karbohydrat. Vi anbefaler ikke et stort inntak av verken helkorn, flak eller kli, men de som tåler det godt, kan innta slike matvarer innenfor den totale mengden karbohydrater de ønsker å innta. Ellers tar vi opp slanking i Helsemagasinet nr. 4 og 5/2020. Mange planter inneholder antibeitestoffer, et tema vi har begynt å belyse i en rekke artikler. . DVP

/wcm_restrict]


Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?