Skip to main content

God å snakke med

Er du en god samtalepartner? Vet du hvordan du bør møte en venn som trenger noen å snakke med? Vet du hva du bør si og hvordan du bør håndtere situasjonen, eller tråkker du i salaten helt uten å vite det selv? Det er lett å si feil ting eller plumpe ut med tomme fraser som absolutt ikke hjelper, men kanskje tvert imot gjør ting verre. Mange av oss er jo ikke opplært i å snakke med folk om vonde ting.

Dette problemet ønsker Kirkens SOS å gjøre noe med. De har nettopp gitt ut boka God å snakke med, basert på kunnskaper og erfaringer de har opparbeidet gjennom snart 50 år som krisetjeneste. Målet er å hjelpe leseren til å bli en litt bedre samtalepartner og å gjøre deg litt bedre rustet til å snakke om vanskelige ting. 

– Som krisetjeneste vet vi så utrolig godt hvor viktig den gode samtalen kan være, sier Hailey Hammer, som er kommunikasjonsansvarlig i Kirkens SOS.  

Boka God å snakke med kan hjelpe deg å bli en bedre lytter, til å forstå følelser hos deg selv og andre, og hjelpe til å rydde opp i problemer som er vanskelige og kaotiske. Den gode samtalen trenger vi alle sammen – kanskje spesielt i tiden vi nå er inne i. Her lærer vi om hvordan vi lytter aktivt, stiller gode spørsmål, snakker med både unge og voksne, og hvordan vi kan møte dem som snakker om å ta sitt eget liv. 

God å snakke med / 2021 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Fakta


• Forfattere: Kirkens SOS
• Tittel: God å snakke med
• Utgiver: Frisk forlag
• Utgivelsesår: 2020
• ISBN: 9788293428688
• Pris: kr 329 innbundet, sider (www.friskforlag.no)

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner