Skip to main content

God helse – mer enn mat

At det vi spiser i stor grad er med på å påvirke vår helse, er det tildels stor forståelse for blant de fleste terapeuter. Men det er også andre faktorer som er med på å påvirke hvordan vi har det.

Tekst Birthe Storaker     Foto Sundvollen hotell

En som er veldig opptatt av dette temaet, er Christin Foss i Kongresspartner som har lang erfaring med å arrangere store konferanser for behandlere og andre helseinteresserte.

Årets nordiske naturmedisinske fagkongress har et omfattende program med start fredag 25. oktober kl 12:00 fram søndag 27. oktober kl 14:00, og avsluttes med lunsj. Lørdag kveld arrangeres det en stor festmiddag og sosialt samvær. Hovedsponsor i år som i fjor er Immitec. Andre samarbeidspartnere er Norsk forening for helheltsmedisin (NFHM), Norske naturterapeuters hovedorganisasjon (NNH) og Norske homeøpaters Landsforbund (NHL).

Stikkord fra årets naturmedisinske fagkongress er helheltlig behandling av pasienten, hvordan være sjef i eget liv, mindfullness (oppmerksomhet), oksygenets betydning, stoffskifteproblematikk og tradisjonsmat som medisin.

Åtte dyktige forelesere tar opp alt fra kroniske plager som kan skyldes stoffskifte, (Jens Veiersted) viktigheten av behandling med oksygen i vann og kropp Professor Dynia og Doctor Dynia (far og sønn),  oppmerksomhet  i behandlerrollen (Anne Sælebakke) og mindfulness med remedier (Isabelle Schjelderup), holistisk medisin (Jens Lunden), tradisjonskost (Gry Hammer) og hvordan takle stress, press og omstillinger, ansvar og frigjøring (Ingvard Wilhelmsen).

LES OGSÅ  Brobryggerprisen 2011

Det vil bli en stor utstillerstand med gode tilbud til deltakerne på alt fra urter og kosttilskudd til ulike behandlinger, bøker og helsemagasin.

Det er i år også stor interesse for konferansen, men det er forstatt plass til noen flere. Hotellet har hele 257 rom, egen spaavdeing med treningsrom, svømmebasseng og utendørs boblebad i parken med plass til 12 personer. Mange kommer før konferansen og kombinerer fag med velvære og avslapning.

Denne gangen tar vi også opp temaer som vi mener har allmenn interesse for alle som driver behandling og alle som er opptatt av et helheltlig helseperspektiv som det å ta ansvar for egen helse, tankenes betydning og det å ta bevisste valg. Få økt bevissthet om våre naturlige ressurser som kroppsbevissthet, pust og hjerte. Styrkingen av disse har betydning for hvordan vi håndterer bl.a. stress og menneskelige relasjoner. I tillegg får vi innføring i det tradisjonelle kosthold med helbredende mat.

Men selv om man legger om kostholdet til mest mulig ren og sukkerfri mat, er det ikke alle som oppnår den ønskede effekt. Årsaken kan være at stoffskiftet ikke fungerer optimalt. Det med stoffskifteproblematikk er viktig å belyse for å vise at det kan være en årsak til at bl.a. den ønskede energi, vektbalanse og fordøyelse uteblir.

Meld deg på!

Man må ikke være terapeut for å delta på konferansen. Den er åpen for alle med interesse for temaene. Ved siden av at man får faglig ubytte, får man nye interessante bekjentskaper og kan slappe av i rolige omgivelser. I tillegg kan man nyte stedets fantastiske måltider med et særdeles bredt utvalg av retter basert på ferske lokale råvarer.

LES OGSÅ  Høstkonferansen 2014 – femårsjubileum!

Konferansen varer i 3 dager (fre-søn) og man kan velge mellom fullt program med eller uten overnatting på hotellet eller kortere deltakelse. For komplett program se http://www.kongresspartner.no/index.php?sideID=157&program=1

Ring gjerne Christin Foss for detaljer på telefon 92242756 eller send e-post til christin@kongresspartner.no.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner