Skip to main content

God jul med pepperkaker!

[wcm_restrict]

Her er en oppskrift fra boka boka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020) av Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda. Karbohydratinnholdet er forresten omtrent 3,3 gram per kake. Da er det lov å ta minst to.

Tekst Anne Lene Johnsen

Du trenger:

(15–20 stk.)

Til kakene:

100 g Sukrin-sirup Gold
4 store ss Sukrin Gold
3 ts kanel
3 ts malt ingefær
2 ts pepper
½ ts malt nellik
100 g smør
170 g mandelmel
100 g fiberfin
1 ts loppefrøskall
2 egg

Til pynt:

½ dl Sukrinmelis, 1 eggehvite, eventuelt konditorfarge. 

Rør alt sammen og pynt kakene etter ønske. 

Slik gjør du:

Ha Sukrin-sirup Gold og alt krydderet i en kjele og la det koke bare litt. Rør godt.

Smelt smøret og la det avkjøles før du heller det i krydderblandingen.

Ha mandelmel, fiberfin og loppefrøskallene i kjelen og rør godt. Ha til slutt i eggene mens du arbeider deigen godt sammen. 

Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile minst en time i kjøleskapet.

Sett ovnen på 180 grader (under- og overvarme) og kle et stekebrett med bakepapir.

Strø mandelmel på benken og kjevl deigen til cirka 3 mm tykkelse. Bruk pepperkakeformer, eventuelt et glass eller en pizzaskjærer, og lag figurer du ønsker.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 7 2013

Stek kakene i 10–15 minutter til de har fått en fin farge.

Pynt med Sukrinmelis og eggehvite, eventuelt med konditorfarge.

Flere godsaker finnes i boka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020). Vær oppmerksom på at søtningsmiddelet Tagatesse er brukt i noen av oppskriftene. Selv om Tagatesse er basert på tagatose, som lages av melkesukker (laktose), foreslår forfatterne å bytte det ut med Sukrinmelis. Prøv eventuelt med Steviasukker om du foretrekker stevia framfor Sukrin. Da trenger du kanskje ikke like stor mengde. Smak deg i så fall fram. 

/wcm_restrict]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner