Kategorier
God jul med pepperkaker!
[wcm_restrict]
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Her er en oppskrift fra boka boka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020) av Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda. Karbohydratinnholdet er forresten omtrent 3,3 gram per kake. Da er det lov å ta minst to.
Tekst Anne Lene Johnsen
Du trenger:
(15–20 stk.)
Til kakene:
100 g Sukrin-sirup Gold
4 store ss Sukrin Gold
3 ts kanel
3 ts malt ingefær
2 ts pepper
½ ts malt nellik
100 g smør
170 g mandelmel
100 g fiberfin
1 ts loppefrøskall
2 egg
Til pynt:
½ dl Sukrinmelis, 1 eggehvite, eventuelt konditorfarge.
Rør alt sammen og pynt kakene etter ønske.
Slik gjør du:
Ha Sukrin-sirup Gold og alt krydderet i en kjele og la det koke bare litt. Rør godt.
Smelt smøret og la det avkjøles før du heller det i krydderblandingen.
Ha mandelmel, fiberfin og loppefrøskallene i kjelen og rør godt. Ha til slutt i eggene mens du arbeider deigen godt sammen.
Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile minst en time i kjøleskapet.
Sett ovnen på 180 grader (under- og overvarme) og kle et stekebrett med bakepapir.
Strø mandelmel på benken og kjevl deigen til cirka 3 mm tykkelse. Bruk pepperkakeformer, eventuelt et glass eller en pizzaskjærer, og lag figurer du ønsker.
Stek kakene i 10–15 minutter til de har fått en fin farge.
Pynt med Sukrinmelis og eggehvite, eventuelt med konditorfarge.
Flere godsaker finnes i boka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020). Vær oppmerksom på at søtningsmiddelet Tagatesse er brukt i noen av oppskriftene. Selv om Tagatesse er basert på tagatose, som lages av melkesukker (laktose), foreslår forfatterne å bytte det ut med Sukrinmelis. Prøv eventuelt med Steviasukker om du foretrekker stevia framfor Sukrin. Da trenger du kanskje ikke like stor mengde. Smak deg i så fall fram.
/wcm_restrict]