Skip to main content

Godt supplement til akupunktur

Akupunktør Marita Vangsnes (f. 1961) bruker CITE lysioniseringsterapi som del av sin kliniske praksis. – Det er et utmerket supplement til nålene, uttaler hun.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst og foto Iver Mysterud

Den erfarne terapeuten bruker CITE lysioniseringsterapi i sin praksis, men har ikke lagt bort nålene. – Det er kombinasjonen som virker så godt, sier Vangsnes, som har arbeidet med pasienter siden 1989. Da begynte hun som fotsoneterapeut. Senere har det blitt mer utdanning, og fra 1997 arbeidet hun som akupunktør (medlem av Akupunkturforeningen og NNH). I 1999 kjøpte hun sitt første luftioniseringsapparat. Teknologien viste seg så effektiv at hun sammen med sin søster, sykepleier og helsekostinnehaver Brynhild Vangsnes (f. 1963), begynte å importere utstyret til Norge. I dag eier de firmaet CITE Norge sammen.

– Det har vært vanskelig å etablere denne typen næringsvirksomhet, og jeg har måttet bruke klinikken som økonomisk buffer, sier Marita Vangsnes. – Men fordi apparatet har vist seg å være så effektivt, har vi likevel fortsatt arbeidet, legger hun til. Vangsnes driver i dag både en klinikk i Molde og en salgsavdeling med behandlingsutstyr.


Skuldersmerter

LES OGSÅ  Akupunktur effektivt mot motorisk afasi etter slag

Hvorfor begynte du med CITE-teknologi, var ikke akupunkturen god nok?

– Jeg ble interessert ved en tilfeldighet da jeg besøkte noen kolleger i Oslo. Jeg hadde smerter i en skulder og øvre del av ryggen, og mine kolleger forslo at jeg skulle prøve det som var forgjengeren til CITE-teknologien. Den ioniserte lufta, men hadde ikke lysdelen som dagens teknologi, forteller Vangsnes. – Etter en halv times behandling kunne jeg overraskende nok løfte armen igjen, noe som gjorde meg imponert over teknologien, minnes hun. Kort tid etter investerte hun i et eget apparat, og Vangsnes har nå brukt forskjellige utgaver av ioniseringsteknologi i omkring 12 år.

Ulike typer lidelser

Er det noen spesielle typer lidelser du har spesielt gode erfaringer med?

– Jeg har gode erfaringer med mange ulike typer lidelser. Tilbakemeldiger fra klientene er også positive. I tillegg til det de søkte hjelp for, blir økt energi framhevet som en viktig tilleggseffekt. Mange tar derfor kontakt etter endt behandlingsopplegg for å få velvære og ekstra energipåfyll. Som akupunktør behandler jeg mennesker med en rekke ulike plager, og jeg bruker nåler og lysioniseringsterapi som et integrert og effektivt behandlingstilbud, avslutter Marita Vangsnes.


Les også:

Stimulering av immunforsvaret med lys og ioner

Kilder:

Hovedartikkelen baserer seg primært på informasjon fra akupunktør Marita Vangsnes og sykepleier og helsekostinnehaver Brynhild Vangsnes i firmaet CITE Norge og dets nettside.6

1.  Jensen MS, Wirsing P, Siemers F mfl. Healing of chronic wound by Wireless Micro Current Stimulation. Manuskript klargjort for innsending til et vitenskapelig tidsskrift oktober 2011.

2.  Både positive nitrogenioner (N2+) og negative oksygenioner (O2) er i virkeligheten omgitt av hhv. 10-12 og 8-10 vannmolekyler. Luftioner består derfor av nitrogen/oksygen og vann. For enkelhets skyld utelates ofte vannet i omtalen.

LES OGSÅ  Akupunktur mot kolikk

3.  Mysterud I. Jordkontakt – en manglende faktor i helselikningen. VOF 2011; 2 (1): 26-39.

4.  Jf. Council Directive 93/42/EEC on Medical Devices. Annex V.

EN ISO 13485:2003/AC: 2009 Medical Device.

5.  Wetling JF. Atmosfærisk energi i akupunktur og lægevidenskab. Upublisert manuskript (http://www.citenorge.no/uploads/dokumenter/Atmosfarisk%20elektrisk%20effekt%20i%20akupunktur%20og%20legevidenskab%20april%202010.pdf).

6.  www.citenorge.no


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner