Kategorier
Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, pistasjnøtter og klementin
Ingredienser, fire porsjoner:
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
- 600 g pinnekjøtt, ikke bein medregnet
- 200 g mandelpoteter
- 100 g løk
- 2 fedd hvitløk
- 3–4 dl olivenolje
- Safta av ½ sitron
- Salt og pepper
- 300 g rødkålsalat – se egen oppskrift under
- 200 g geitostkrem – se egen oppskrift under
Dette er en oppskrift vi har hentet inspirasjon til fra Gilde.no. Her er en litt annen variant med nye smaker.
Damp pinnekjøttet på vanlig måte i cirka tre timer til kjøttet løsner fra beinet. Kjøttet grilles deretter i 10–15 minutter under grillen i ovnen.
Grovkutt poteter, løk og hvitløk og ha ingrediensene i en ildfast form med oljen. Krydre med salt og pepper og ha over sitronsafta. Steik i ovn på 200 grader i cirka 40 minutter.
Server pinnekjøtt med poteter, salat og geitostkrem. 1 130 kcal per porsjon.
Næringsstoff | Vekt | Rel. vekt | Energi% |
Protein | 53 | 1 | 19 |
Fett | 93 | 1,8 | 74 |
Karbohydrater | 21 | 0,4 | 7 |
Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, pistasjnøtter og klementin
- Rødkålsalat:
- 200 g rødkål
- 75 g pistasjnøtter, grovhakket
- 2 klementiner
- 2 ss persille
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss olivenolje
Skjær rødkål i strimler, og ha det på et fat. Hell over eplesidereddik og olje, blande og smak til med salt og pepper. Skrell klementinene og skjær båtene i to, og fordel det over rødkålsalaten. Toppes med hakket persille og pistasjnøtter.
Geitostkrem:
- 100 g brun geitost, revet
- 50 g meierismør
- 200 g kremost
- Salt og pepper
Smelt smør i en liten gryte og ha i revet geitost. La osten smelte til en røre. Ha det over i en bolle og bland inn kremost. Pisk luftig med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper
Næringsstoff | Vekt (100 gram) | Forholdstall | Energiprosent |
Protein | 7 | 1 | 7 |
Fett | 35 | 5,1 | 80 |
Karbohydrater | 13 | 1,8 | 13 |