Skip to main content

Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, pistasjnøtter og klementin

Ingredienser, fire porsjoner:

  • 600 g pinnekjøtt, ikke bein medregnet
  • 200 g mandelpoteter
  • 100 g løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3–4 dl olivenolje
  • Safta av ½ sitron
  • Salt og pepper
  • 300 g rødkålsalat – se egen oppskrift under
  • 200 g geitostkrem – se egen oppskrift under

Dette er en oppskrift vi har hentet inspirasjon til fra Gilde.no. Her er en litt annen variant med nye smaker.

Damp pinnekjøttet på vanlig måte i cirka tre timer til kjøttet løsner fra beinet. Kjøttet grilles deretter i 10–15 minutter under grillen i ovnen.

Grovkutt poteter, løk og hvitløk og ha ingrediensene i en ildfast form med oljen. Krydre med salt og pepper og ha over sitronsafta. Steik i ovn på 200 grader i cirka 40 minutter.

Server pinnekjøtt med poteter, salat og geitostkrem. 1 130 kcal per porsjon.

NæringsstoffVektRel. vektEnergi%
Protein53119
Fett931,874
Karbohydrater210,47

Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, pistasjnøtter og klementin 

  • Rødkålsalat:
  • 200 g rødkål
  • 75 g pistasjnøtter, grovhakket
  • 2 klementiner
  • 2 ss persille
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss olivenolje

Skjær rødkål i strimler, og ha det på et fat. Hell over eplesidereddik og olje, blande og smak til med salt og pepper. Skrell klementinene og skjær båtene i to, og fordel det over rødkålsalaten. Toppes med hakket persille og pistasjnøtter.

LES OGSÅ  Salat med syrlige, søte og knasende innslag

Geitostkrem:

  • 100 g brun geitost, revet
  • 50 g meierismør
  • 200 g kremost
  • Salt og pepper

Smelt smør i en liten gryte og ha i revet geitost. La osten smelte til en røre. Ha det over i en bolle og bland inn kremost. Pisk luftig med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper

NæringsstoffVekt (100 gram)ForholdstallEnergiprosent
Protein717
Fett355,180
Karbohydrater131,813

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner