Skip to main content

Grønn te mot kreft

Forskning har vist at stoffer i grønn te kan ha en rekke gunstige effekter på helsa og motvirke utvikling av ulike typer sykdommer. Amerikanske forskere har tidligere vist at et katekin (epigallokatekingalat, EGCG) i grønn te kan indusere oksidativ stress i orale kreftceller, men virker som antioksidant i normale celler. Det betyr at denne polyfenolen dreper kreftceller, mens normale celler forblir uskadde.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


I en ny studie viser forkerne at disse ulike effektene i stor grad skyldes proteinet sirtuin-3 (SIRT3), som er viktig i mitokondrienes funksjon og i antioksidantforsvaret i kroppsvev. Dermed skjønner man mer om hvordan grønn te motvirker utvikling av kreft i munnhulen. IM

Kilde:

Tao L, Park JY, Lambert JD.  Differential prooxidative effects of the green tea polyphenol, (-)-epigallocatechin-3-gallate, in normal and oral cancer cells are related to differences in sirtuin 3 signaling. Molecular Nutrition & Food Research 2015; 59: 203-11. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25329972



Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner