Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.
 
Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.
Fakturadetaljer

Totalt bidrag: kr. 10 En gang

Forside > Arkiv > 2015 > Grønn te mot kreft

Grønn te mot kreft

Forskning har vist at stoffer i grønn te kan ha en rekke gunstige effekter på helsa og motvirke utvikling av ulike typer sykdommer. Amerikanske forskere har tidligere vist at et katekin (epigallokatekingalat, EGCG) i grønn te kan indusere oksidativ stress i orale kreftceller, men virker som antioksidant i normale celler. Det betyr at denne polyfenolen dreper kreftceller, mens normale celler forblir uskadde.

I en ny studie viser forkerne at disse ulike effektene i stor grad skyldes proteinet sirtuin-3 (SIRT3), som er viktig i mitokondrienes funksjon og i antioksidantforsvaret i kroppsvev. Dermed skjønner man mer om hvordan grønn te motvirker utvikling av kreft i munnhulen. IM

Kilde:

Tao L, Park JY, Lambert JD.  Differential prooxidative effects of the green tea polyphenol, (-)-epigallocatechin-3-gallate, in normal and oral cancer cells are related to differences in sirtuin 3 signaling. Molecular Nutrition & Food Research 2015; 59: 203-11. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25329972

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar