
Grøt av chiafrø
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Har du prøvd å lage grøt av chiafrø? Chiafrø er en yndling for mange helsebevisste som lever på lavkarbomat, blant annet fordi de har et høyt innhold av omega-3-fettsyra alfalinolensyre. De er også rike på protein. Chiagrøt er derfor både et sunt og enkelt lite måltid.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
Du trenger (til 1 porsjon grøt):
- 4 ss chiafrø
- ½ dl kokosflak
- 2 dl mandelmelk
- saften av ½ appelsin
- 1 klype kanel
- 1 klype kardemomme
Hvis du vil ha toppingen på bildet:
- 1 dl mandelmelk
- ½ ss mandelflak
- 1 dl bringebær
- 2 ss granateplekjerner
Slik gjør du:
Legg chiafrø og kokosflak i en bolle og hell over mandelmelken. Hell saften av den halve appelsinen oppi, og strø kanel og kardemomme over. Hell blandingen over i en boks med lokk, og sett grøten i kjøleskapet over natten.
Neste morgen: Hell over mandelmelk, mandelflak, bringebær og granateplekjerner. Nyt grøten kald.
Denne oppskriften er fra Den praktiske diabetesboka (Cappelen Damm, 2017) av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn Karin Sakariassen.
Næringsinnhold per porsjon: Fett 6 g; karbohydrat 8,7 g; fiber 4,5 g; protein 2,1 g