Kvalitetsvarer // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Grøt av chiafrø

Har du prøvd å lage grøt av chiafrø? Chiafrø er en yndling for mange helsebevisste som lever på lavkarbomat, blant annet fordi de har et høyt innhold av omega-3-fettsyra alfalinolensyre. De er også rike på protein. Chiagrøt er derfor både et sunt og enkelt lite måltid.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen    

Du trenger (til 1 porsjon grøt):

  • 4 ss chiafrø
  • ½ dl kokosflak
  • 2 dl mandelmelk
  • saften av ½ appelsin
  • 1 klype kanel
  • 1 klype kardemomme

Hvis du vil ha toppingen på bildet:

  • 1 dl mandelmelk
  • ½ ss mandelflak
  • 1 dl bringebær
  • 2 ss granateplekjerner

Slik gjør du:

Legg chiafrø og kokosflak i en bolle og hell over mandelmelken. Hell saften av den halve appelsinen oppi, og strø kanel og kardemomme over. Hell blandingen over i en boks med lokk, og sett grøten i kjøleskapet over natten.

Neste morgen: Hell over mandelmelk, mandelflak, bringebær og granateplekjerner. Nyt grøten kald.

Annonse:

Denne oppskriften er fra Den praktiske diabetesboka (Cappelen Damm, 2017) av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn Karin Sakariassen.

Næringsinnhold per porsjon: Fett 6 g; karbohydrat 8,7 g; fiber 4,5 g; protein 2,1 g

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken