Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Grøt av chiafrø

Har du prøvd å lage grøt av chiafrø? Chiafrø er en yndling for mange helsebevisste som lever på lavkarbomat, blant annet fordi de har et høyt innhold av omega-3-fettsyra alfalinolensyre. De er også rike på protein. Chiagrøt er derfor både et sunt og enkelt lite måltid.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen    


Noe godt

Har DU et tips til noe godt? Send det gjerne til oss med noen få ord om deg selv, slik at også andre kan få glede av det. E-post: [email protected]

Du trenger (til 1 porsjon grøt):

4 ss chiafrø
½ dl kokosflak
2 dl mandelmelk
saften av ½ appelsin
1 klype kanel
1 klype kardemomme

Annonse:

Hvis du vil ha toppingen på bildet:

1 dl mandelmelk
½ ss mandelflak
1 dl bringebær
2 ss granateplekjerner

Slik gjør du:

Legg chiafrø og kokosflak i en bolle og hell over mandelmelken. Hell saften av den halve appelsinen oppi, og strø kanel og kardemomme over.
Hell blandingen over i en boks med lokk, og sett grøten i kjøleskapet over natten.
Neste morgen: Hell over mandelmelk, mandelflak, bringebær og granateplekjerner.
Nyt grøten kald.

Denne oppskriften er fra Den praktiske diabetesboka (Cappelen Damm, 2017) av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn Karin Sakariassen.

Næringsinnhold per porsjon:

Fett 6 g; karbohydrat 8,7 g; fiber 4,5 g; protein 2,1 g

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Jevninger

Legg igjen et svar