Skip to main content

Gulrotkake med frisk ingefær og lime

Å, så god samvittighet jeg hadde som barn da jeg bakte gulrotkake. Det var jo grønnsaker! Den måtte jo være sunnere enn andre kaker. (Ja da, gulrøtter er rotfrukter, men det visste jeg ikke da jeg var barn.) Nå vil jeg naturligvis at gulrotkakene skal være melk-, gluten- og sukkerfrie og med lavt innhold av karbohydrat forøvrig. Denne oppskriften er fra den helt ferske kokeboka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020), som ernæringsveilederne Gunn-Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda står bak. De har tidligere gitt ut Diabetesboka, spis riktig og bli friskere (Cappelen Damm, 2014) og Den praktiske diabetesboka, spis deg frisk på 6 uker (Cappelen Damm, 2017). 

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Kaka kan deles i 12 til 15 biter, som i følge forfatterne gir akseptable cirka 4–5 gram karbohydrat per kakestykke.

Du trenger:

  • 3 egg
  • 75 g Sukrin Gold
  • 120 g mandelmel, ikke fettredusert
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts allehånde
  • 1 dl kokos- og rapssmør, smeltet
  • 5 dl revet gulrot
  • 1–2 ss revet ingefær
  • Revet skall av en lime
  • 150 g grovhakkede hasselnøtter/valnøtter (eller en blanding av solsikke- og gresskarfrø.)

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader Celsius. Kle bunnen av en springform (22–24 cm i diameter) med bakepapir.

LES OGSÅ  Tacopai

2. Visp egg og Sukrin Gold til en luftig eggedosis.

3. Bland alt det tørre i en bolle før du blander dette inn i eggedosisen.

4. Rør inn smeltet smør, gulrøtter, revet ingefær, revet lime og nøtter (eller frø) i deigen. Bland godt sammen.

5. Hell røren i kakeformen og stek i cirka 40 minutter. Avkjøl på rist.

Til glasuren trenger du:

  • 2 ss Sukrinmelis
  • 2 ss melis
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 ss vann
  • 2 ts limesaft

Revne gulrøtter og sjokoladeflak til pynt

Lag glasuren slik:

Bland melis og ingefær med vann og limesaft, til en passe flytende røre.

Hell blandingen over kaken og pynt med revet gulrot og sjokoladeflak.


helseogkropp.no - stort utvalg av kosttilskudd

Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • 7 utgaver sendt hjem i posten per år
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?