Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Gurkemeie mot tannkjøttbetennelse

Gurkemeie mot tannkjøttbetennelse

Tannkjøttbetennelse (gingivitt) påvirker rundt 80 prosent av befolkningen og anses å være en av verdens vanligste inflammatoriske munnhulesykdommer. Ifølge nåværende retningslinjer brukes klorheksidin som ”gullstandard” i forebygging og behandling av tannkjøttbetennelse. Klorheksidin er imidlertid forbundet med en rekke bivirkninger, og forskere har lurt på om gurkemeie kan brukes i stedet. Denne urten har antiinflammatoriske egenskaper, virker som antioksidant og motvirker bakterier, virus og sopp. På denne bakgrunn er det utført en rekke kontrollerte tester for å undersøke effekten av gurkemeie ved tannkjøttbetennelse.

Forskere fra USA har etter et litteratursøk oppsummert studier som har sammenliknet effekten av gurkemeie og klorheksidin i forebygging og behandling av tannkjøttbetennelse. Både gurkemeie og klorheksidin kan brukes i tillegg til mekaniske måter å forebygge og behandle denne tilstanden. Det er imidlertid behov for å utføre forsøk som varer lenger enn 21 dager og som omfatter et større antall pasienter, for derved å kunne sammenlikne effekten av de to stoffene bedre. IM

Kilde:

Stoyell KA, Mappus JL, Gandhi MA. Clinical efficacy of turmeric use in gingivitis: A comprehensive review. Complementary Therapies in Clinical Practice 2016; 25: 13–7. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1744388116300615

Legg igjen et svar