Skip to main content

Halsbrann

[wcm_restrict]

I Helsemagasinet nr. 4 2020 gir Dag Viljen Poleszynski svar på spørsmål fra Tor Erik Hustuft-Riis om halsbrann. Her beskriver Poleszynski hvordan han selv ble kvitt både halsbrann og oppblåst mage ved å begynne å spise kjøtt etter mange år med vegetabilsk kost. Da oppblåst mage (tarm) har vært et stort problem for meg i mange år, er jeg interessert i mest mulig informasjon om hvordan man kan bli kvitt plagen. Det framgår ikke av det Poleszynski skrev om han tidligere ikke hadde spist kjøtt, og at kjøttet var et nytt tilskudd i kosten, eller om han byttet ut grønnsakene med kjøtt. Jeg spiser nå cirka 50/50 med kjøtt/fisk og grønnsaker/salater og bærer på ei stortromme jeg gjerne ville bli kvitt. Rolf Galgerud

VOF: Jeg spiste lite eller ikke noe kjøtt fra jeg var midt i 20-årene til jeg var omkring 46 år gammel. Derimot spiste jeg mye kornprodukter og salater, gjerne iblandet cottage cheese og nøtter. Jeg brukte for eksempel teksturert soyaprotein på hjemmelagd pizza, lagde grøt med upolert ris og spiste mye brød (men med masse smør) og led i mange år av mye luft i magen og halsbrann om kvelden. Etter at Iver Mysterud og jeg i 1993 møtte professor Harald Skjervold (1917–1995) – av alle steder på en vegetarrestaurant jeg pleide å besøke – inntok jeg på en tur til Stavanger en biff på flyplassen. Det føltes utrolig godt. Akkurat som Vilhjalmur Stefansson (1879–1962) skrev i sine bøker om høyfettkosthold, fikk jeg langt mindre luft i magen, og halsbrannen ble bort for godt. Trolig finner du mange tips til hvordan du kan endre kostholdet i vår artikkelserie om lavkarbopionerene og også i etterfølgende artikler om hvordan planter påvirker vår helsetilstand. DVP

LES OGSÅ  Healing nyttig ved tarmproblemer
/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner