Skip to main content

Hangikjøtt med hvit saus og poteter

Ingredienser, fire porsjoner:

  • 400 g røkt lammekjøtt
  • 200 g kokte poteter
  • 350 g hvit saus – se egen oppskrift

Denne oppskriften er inspirert av den islandske retten hangikjøtt, som brukes en god del første juledag på Island. Kan serveres både kald og varm. Mengdene kan fint utvides slik at retten kan brukes til middag. 540 kcal per porsjon.

Hvit saus:

  • 30 g meierismør
  • 1 ss maisenna eller potetmel
  • 3 dl kremfløte
  • Salt og pepper

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett mel og rør godt inn til en tykk og jevn masse. Ta kjelen av platen eller sett den på laveste trinn, og tilsett litt fløte om gangen mens du rører godt med en visp. Sett kjelen tilbake på plata og kok opp under omrøring. La småkoke i cirka fem minutter. Smak til med salt og pepper.

NæringsstoffVektRel. vektEnergi%
Protein22117
Fett452,075
Karbohydrater110,58

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Eplepai med fermentert nøttelokk fra Gry Hammer