Skip to main content

Heiko var blant våre beste i triatlon. Etter andre dose Pfizer sitter han ruinert på sofaen.

– Er dette Sovjet eller Norge? Jeg stolte på det norske systemet, sier Heiko Sepp (41). Han har fått 1 500 kroner i erstatning.

Journalist Julia Schreiner Benito

I dag regner det, og Heiko brukte halvannen time på å komme seg ut av sengen. Han som pleide å stå opp i otta for å løpe eller sykle mil. Som kom energisk hjem og fiksa frokost til sine to sønner før han fulgte dem til barnehage og skole. Her på sofaen sitter han.

– Livet jeg elsket, er tatt fra meg.

I dag ble dokumentaren om Heiko publisert på YouTube, og han håper at den ikke blir sensurert slik vitnesbyrd om koronavaksinenes bivirkninger og manglende effekt har blitt.

Heiko var blant våre beste i triatlon. Etter andre dose Pfizer sitter han ruinert på sofaen. / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Heiko Sepp var ledende innen ekstremsport i Norge. Etter andre dose Pfizer er helsa og økonomien ruinert.

Der det var idrett, er nå smerte. Der det var jobb i sportsbutikk, er nå arbeidsavklaringspenger. Der det var økonomi, er nå inkassokrav. Der det var «dugnad», er meldingen fra Rikshospitalet om at de ikke har noen behandling. Der det var skråsikkerhet om vaksinene, er mistro mot ham som nå er skadet. Der det skulle vært ansvar er 1 500 kroner i erstatning.

Jeg har måttet selge barnas ski også, til og med og sengene våre.
Heiko Sepp

Smerter i muskler og ledd

Heiko smiler litt unnskyldende nå når han famler med fingrene på telefonen og bruker tid fordi også de leddende skriker. 
– Det går ikke så fort, ler han.
– Smertene er verre når det regner, i dag brukte jeg sparkesykkelen for å levere barna fordi det gjør for vondt å gå.


– Med sykelønn, tap av bonus, utgifter til legebesøk, utallige tester, medikamenter og reiser har jeg måttet selge det jeg kunne. Og det med store tap: sykler, ski, hjelmer … Jeg har måttet selge barnas ski også, til og med og sengene våre. Jeg snekret en ramme til en gammel madrass som vi sover på. Samboeren min har måttet redusere til 80 prosents stilling.

LES OGSÅ  – Ber om unnskyldning for hvordan de uvaksinerte ble behandlet

Det norske klimaet er musklenes og leddenes fiende. Denne sommeren selger Heiko og samboeren det siste de har i Oslo for å flytte til Cran Canaria.

Fulldistanse triatlon er:
3,4 km svømming, 200 km sykling og 42 km løping. 

Heiko var blant våre beste i triatlon. Etter andre dose Pfizer sitter han ruinert på sofaen. / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Heiko måtte selge alt sportsutstyret sitt.

Nedsatt immunforsvar etter første dose

Da Heiko hostet og stadig var syk etter første dose Pfizer sommeren 2021, trodde han at det skyldtes vekslingen mellom varm sommer ute og kald luftkjøling inne. Førti minutter etter andre dose den høsten var hvert åndedrag så smertefullt at han vred seg som en baby på gulvet. Sønnene på seks og syv gråt, samboeren ringte ambulansen.

– Smertene var så grusomme at jeg ikke klarte å puste.

– Hjerteposebetennelse, konkluderte legene på Ullevål etter ultralyd.
– Men ti dager senere mente de at hjertet var bra igjen, selv om smertene vedvarte og jeg fikk 180 i puls uten å gjøre noe.

Heiko har anlagt erstatningssak mot staten. Her er noen av advokatens argumenter der han også viser til avslaget fra Norsk pasientskadeerstatning:

Heiko var blant våre beste i triatlon. Etter andre dose Pfizer sitter han ruinert på sofaen. / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
zooki vitamin c

Avvist av Rikshospitalet

Heiko fikk knapt hjelp fra det offentlige, det bar videre til utallige tester og undersøkelser hos private i inn- og utland.  
– Jeg var veldig fornøyd med Volvat medisinske. De konkluderte at mine problemer skyldtes en immunologisk respons på vaksinen. Dessuten har jeg en fantastisk fastlege etter at jeg byttet. Den forrige sa «ta Ibux og Paracet, det blir bedre.»


– Jeg vet ikke hvor mange ganger den nye fastlegen søkte om plass til meg på Rikshospitalet, vi fikk bare avslag uten begrunnelse. Det tok 16 måneder før jeg endelig kom dit.

Blant legene som Heiko ble undersøkt av på Rikshospitalet, var overlege Børre Fevang. I dette podkastopptaket fra 2021 sier han om covid-vaksinene:

«Begge vaksinene er faktisk veldig gode – de gir over 90 % beskyttelse – det er mye bedre enn for eksempel influensavaksinen og gir godt håp om at pasienter med immunsvikt – som ofte ikke har fullgod effekt av vaksiner – kan få en viss beskyttelse av disse.»

LES OGSÅ  Venter på vedtak i Norsk pasientskadeerstatning (NPE)

– I konsultasjon med meg sa Fevang om alle plagene og smertene mine at «det kan være at det sitter i hodet ditt».
– Alle symptomene mine er beskrevet som bivirkninger hos Pfizer og Moderna, men Rikshospitalet sier at de ikke kan gjøre noe mer for meg og de vil heller ikke koble min tilstand til vaksinene.

Jeg husker tiden i Sovjet, alt det vi ikke kunne snakke om offentlig. Det er jo akkurat som her!
Heiko Sepp

«En kilo» med journal

Helsemagasinet har sett hele Heikos medisinske journal siden problemene startet høsten 2021 etter andre dose Pfizer – til sammen omtrent en kilo med utskrifter. Journalen er full av ordlyder som «Ble lovet videre oppfølging hos immunolog, men har ikke fått time foreløpig.»
«Vært til ultralyd lever, galle og pancreas, som ikke viste patologi.»
«Normale prøvesvar.»

Vi har også sett dokumentasjonen på alle de henvendelser Heiko har sendt til media. Ingen ville formidle om Heikos sak. Desto mer håper han at dokumentarfilmen om ham kan hjelpe.

NRKs journalist skriver: «Men jeg vet at det er ressursutfordringer/bemanning i NRK Nyheter for tiden, så det er usikkert om din sak prioriteres framfor andre (vi får flere vaksine-tips hver uke).»

– Norge er som Sovjet!

Heiko er oppvokst i Sovjet og Estland. Han flyttet til Norge i 2011.
– Nordmenn er så redde for å snakke om ting. Jeg husker tiden i Sovjet, alt det vi ikke kunne snakke om offentlig. Det er jo akkurat som her! Jeg er redd for at også dokumentarfilmen om meg blir fjernet fra YouTube. Det er en profesjonell filmskaper fra Estland som har laget den, og vi prøvde å selge den til NRK, men fikk ikke engang svar.

Om jeg kan leve uten smerter og trene, da er jeg fornøyd.
Heiko Sepp

Blant våre beste i triatlon

Syv ganger har Heiko vært blant de ti beste i ekstremkonkurransen Norseman. I Chamonix vant han verdens mest krevende triatlon, Evergreen Endurance. 
– Jeg har ikke håp om å delta på det nivået, men å fullføre en triatlon. Løpe rolig og smertefritt… Om det tar ti, elleve eller tolv timer, så er det greit. Om jeg kan leve uten smerter og trene, da er jeg fornøyd. Jeg elsker å vinterbade og pleide å gjøre det på Sognsvann, det ga masse energi. Nå får jeg blackout om jeg reiser meg raskt, og om pulsen passerer 145, så kollapser jeg.

LES OGSÅ  Hjernen trenger fett, se hvilke fettkilder som er best

Helsa har vært varierende, i 2022 var den lovende, han hadde hatt nytte av rehabilitering og gjennomførte triatlon. Siden forverret helsa seg igjen.

Har du vært redd for å dø?
–Ja, rett etter andre dose. Smertene i hele kroppen var ubeskrivelige, jeg klarte ikke å puste. På Ullevål sa legen at «nå som du har passert 40 år, må begynne å trene …» Jeg hadde fullført Norseman noen uker før, ler Heiko.

– Trening var min alkohol.

Er du sint?
– Å ja, ler han stille.
– Barna og samboeren holder meg oppe. 2022 begynte jeg å hate alle, og fra psykologen fikk jeg avslag tre ganger. Så fikk jeg endelig hjelp. Det var fint med gode samtaler, men psykologen ville gi meg antidepressiva. Jeg takket nei.  

Heiko smiler igjen og ler litt, som om han unnskylder det hele.

Heikos symptomer, ifølge hans fyldige journal:

– Immunsvikt
– Smerter i muskler og ledd
– Stivhet
– Skjelving
– Svimmelhet
– Hodepine
– Utmattelse
– Fryser
– Forhøyet puls
– Pustebesvær

Fra journalen:
«Angir at han vet om 5 personer i England og Estland med samme symptomer som han selv etter koronavaksine (Pfizer), som nå er døde. Alle var veltrente og aktive idrettsutøvere.»

«Ikke påvist sykdomsfremkallende bakterier eller virus.»
«Blodprøven viser at du har dannet antistoffer mot Covid 19 etter vaksinasjon. Dessverre gir ikke prøven noe sikkert svar på om du bør en tredje dose eller ikke.»
4.3. 2022.

Sofie Lysholm, Nevrologisk poliklinikk Rikshospitaltet 20.11. 2023 fra Heikos journal:
Diagnoser: Immunsvikt INA, komplikasjoner ved vaksinering. «Covidvaksine og infeksjon er kjent å ha langvarige sekveler hos noen pasienter dessverre og det ser man ofte på vår poliklinikk uten at vi finner noe forklaring.»


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner