Skip to main content

Kan munnpusting sabotere helsen?

Luftveiene kan kollapse når man puster gjennom munnen, da luften tvinges gjennom luftveiene med et mye større volum enn med nesepust.

Munnpusting kan føre til en rekke problemer, inkludert AD/HD-liknende symptomer. Nesepusting har derimot en rekke helsefordeler.

Nesen er utformet for å lukte og puste, mens munnen er til for å snakke, smake og spise. Problemer kan oppstå når kroppsdeler opererer utenfor deres tiltenkte funksjoner, mener den amerikanske tannlegen Mark Burhenne. Luftveiene kan kollapse når man puster gjennom munnen, da luften tvinges gjennom luftveiene med et mye større volum enn med nesepust.

Nesen er utformet for å lukte og puste, mens munnen er til for å snakke, smake og spise.

Munnpusting er også en viktig årsak til tannkjøttsykdom og hull i tennene fordi det hemmer produksjonen av spytt og tørker ut munnen. Dette kan skade tannkjøttet og det myke vevet i munnen og forstyrre den naturlige bakteriefloraen. Mange andre helseproblemer hos barn er assosiert med munnpusting, inkludert unormal ansiktsutvikling og vekst og dårlig søvn. Munnpusting kan til og med påvirke akademisk ytelse og blodtrykk, gi symptomer som minner om AD/HD og forverre astma. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 7. mai.

LES OGSÅ  Kan man puste seg frisk av skoliose?

Vår kommentar:

Helsemagasinet har det siste året hatt flere artikler om munnpusting versus nesepusting, og vi har planer om mer etter hvert. Temaet får stadig mer oppmerksomhet og har vist seg å være viktig, både når folk tester det (taping av munnen om natten for å puste med nesen) og undersøker det kontrollert (forskning). IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Taping av munnen
Nesepusting blant urbefolkningen i 1830-tallets USA
Bestselger om betydningen av å puste riktig
Derfor bør du puste mer med nesen!
Dannelse av et mobilfritt lokalsamfunn i Nicaragua

Etter halvannet år med planlegging dannes vårt århundres første mobiltelefonfrie samfunn i Mellom-Amerika.

Det er kalt Intentional Sanctuary Lifestyle Alternative (ISLA), og ligger på 40 dekar på stillehavskysten av Nicaragua. Det er en liten del av et stort inngjerdet eiendomsprosjekt kalt Gran Pacífica på 10 125 dekar (mål). Området er omgitt av bølgende åser og teakskog og ligger innen gangavstand til kilometervis med vulkansk lavasandstrand.

Forbud mot enheter som gir stråling

Så langt er 83 boliger planlagt bygget under tilsyn av en sertifisert bygningsbiolog for å minimere kjemikalier og trådløs stråling. Mobiltelefoner, WiFi, trådløse mus og tastaturer, AirPods, smartklokker, trådløse skrivere og alle andre trådløse enheter vil bli forbudt i offentlige og private rom på hele eiendommen.

Dessverre har utviklingen gått så langt at det er blitt behov for denne typen hvite flekker på kartet.

Interesserte boligkjøpere har allerede investert 1/4 av beløpet som kreves for å starte utbyggingen, som skal bli plass til inntil 200 boliger. Eiendommen skal inkludere et saltvannsbasseng, yogasenter og plass til felles permakulturhager. Fra 1. januar 2024 har ikke Starlink hatt lov til å operere i nicaraguansk luftrom med sine kommunikasjons-satellitter.

LES OGSÅ  Taping av munnen

Dette er tema for nyhetsbrevet fra Arthur Firstenberg 28. mai.

Vår kommentar:

Dessverre har utviklingen gått så langt at det er blitt behov for denne typen hvite flekker på kartet, der eloverfølsomme kan få mulighet til å leve normale liv. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Eloverfølsomhet er en realitet
Viktig fransk rettsavgjørelse om eloverfølsomhet
Dokumentasjon av eloverfølsomhet
Eloverfølsom: Lene måtte flytte fra familien til seteren med utedo


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Orangutang behandler sår selv med medisinplante / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner