Kategorier
Helsemagasinets redaktør: – Jeg har ikke alltid spist biff…
Ifølge ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski er det aldri vært bevis for noen sammenheng mellom kjøtt og sykdommer som diabetes og kreft.
Helsemagasinets redaktør tror ikke at kostholdet er årsak til hans kreftdiagnose, men at vi lever i et miljø der vi påvirkes av flere hundre tusen giftstoffer. Dessuten spiller arvelige disposisjoner en rolle.
Det er mange årsaker til kreft, men at jeg spiser kjøtt, er neppe en av dem.
Klikk her for å lese mer
– Våre forgjengere begynte å spise kjøtt for over to millioner år siden, sier han.
Siden Poleszynski (78) fikk diagnosen prostatakreft i 2020, har han bevart optimismen og tatt i bruk en rekke tiltak.
– Det er mange årsaker til kreft, men at jeg spiser kjøtt, er neppe en av dem, sier han i denne podkasten.
Inntil 1992 unngikk Poleszynski kjøtt og spiste mye kornprodukter.
– Da møtte jeg professor Harald Skjervold (1917-1995) fra Landbrukshøgskolen i Ås, nå Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Spiste sin første biff
– Han la fram et hefte der han viste til vår evolusjonære utvikling og hvordan mennesket ble tilpasset miljøet på best mulig måte. I 1993 spiste jeg min første biff, og etter at jeg omkring 10 år senere ble kjent med arbeidene til den polske legen Jan Kwaśniewski (f. 1937-2019), ble jeg høyfett-/lavkarboentusiast.
– Kreft utvikler seg sakte, og trolig hadde jeg hatt kreft i mange år før den ble påvist i 2020. Ansvarlig kreftlege mente da at «forventet gjenværende levetid uten behandling kunne være 3-5 år». I 2022 valgte jeg å reise til Frankfurt, der jeg ble behandlet med elektrokjemisk terapi etter den svenske legen Björn Nordenström (1920-2006). Senere har jeg drevet egenbehandling og har stor tro på at det kan bedre prognosen.
Relevante lenker:
Thomas Seyfried
Uffe Ravnskov
Simon Nitter Dankel
Linus Pauling
Hør Poleszynski om:
- Hvilken mat vi er tilpasset å spise
- Kontroverser om kosthold: – Jeg savner djevelens advokat hos ernæringsmyndighetene
- Problemet med for mye omega-6-fettsyrer
- Det utmerkede mettede fettet
- At det ikke er vist sammenheng mellom mettet fett, kreft og hjerteinfarkt
- Hvorfor de fleste har godt av moderate mengder alkohol til maten, særlig rødvin
- Hvorfor han sverger til ketogen kost
- Hvorfor Otto Warburgs 100 år gamle forskning om årsaker til kreft, fortsatt er relevante
- Mitokondriene er sentrale i utviklingen av kreft, ikke cellekjernens DNA
- Professor Thomas Seyfried (f. 1945) ved Boston College University
- – Med solid forskning har Seyfried bekreftet at kreft ikke skyldes mutasjoner i DNAet i cellekjernen, men starter med at mitokondriene blir ødelagt
- At kreftceller bruker kun to substrater for å vokse: glutamin og glukose
- Stoffer som hemmer celledeling
- Robert Kennedy jr. – kan han bryte båndene mellom farmasøytisk industri og helsesystemet?
- Hva en konspirasjonsteori faktisk er
- Kolesterolsenkende medikamenter, statiner
- Vitamin C
- Blå soner