Skip to main content

Helsetips på SnapChat

Helsesnappen ble etablert i oktober 2016 og er en
SnapChat-konto som betjenes av en gruppe helseentusiaster. Ideen til å spre helsenyheter ble til blant noen venner som er opptatt av helse i vid forstand, det vil si miljø, bærekraft, ren mat og trening. De som snapper, er venner og kollegaer spredt rundt i landet. Alle jobber med helse fra hjertet, og de jobber med Helsesnappen på rundgang. Det tar mye tid, og siden starten har det vært noen utskiftninger i gruppa.
Tekst Birthe Storaker Foto Privat


Helsesnapperne

Åtte personer veksler med å snappe daglig. Alle har ulik historie, bakgrunn og fagkunnskaper. De fleste er kostholdsveiledere eller ernæringsterapeuter fra Tunsberg Medisinske Skole eller har annen helsefaglig bakgrunn eller erfaring med tradisjonsmat, psykisk helse og yoga. Noen har til felles at de har møtt veggen på et tidspunkt og har erfaringer med hvordan man kan komme tilbake ved å gjøre endringer i livet for å gjenvinne balansen. I tillegg tar de inn gjestesnappere for å gi et enda bredere tilbud i å formidle interessante saker som gruppa selv ikke får dekket. Innleggene varierer fra matoppskrifter og hvordan leve miljøvennlig og giftfritt, til informasjon om å leve med AD/HD, å faste, om psykisk helse og sammenhenger mellom mat og følelser.

Giftfri livsstil med ren mat og naturlig trening

Alle som bidrar, er tilhengere av en ren, naturlig og giftfri livsstil og bygger sin filosofi på en evolusjonær tankegang. De som legger ut innlegg på Helsesnappen, har gått en lang vei for å finne ut hvordan de kunne bedre sin egen helse. Bidragsyterne har forsøkt mange ulike behandlinger, terapier, endringer i livsstil og har gått gjennom til dels krevende prosesser. Denne erfaringen deler de villig gjennom Helsesnappen, men innleggene kan også bestå av hva de gjør en vanlig dag. Det er ikke dermed sagt at alt som snappes om passer for alle, og de som følger med, må selv velge det de føler er aktuelt og interessant for seg. Følgerne får uansett muligheter til unngå feil valg ved å høre på andre som har tråkket opp stien før dem.

Tilbud

Snapperne kan også gi anbefalinger som det ligger mye prøving og feiling bak. Det har en verdi i seg selv å få tilgang til informasjon og erfaringer fra andre, inkludert om produkter som er kvalitetsvurdert. Innimellom deler de sine aktiviteter og gir gode tilbud til følgerne. Innimellom viser de fram og anbefaler enkelte produkter de selv bruker.
Tilbakemeldinger fra følgerne
Mange har stilt spørsmål om kosthold og livstil og har uttrykt stor takknemlighet for de tipsene og ideene som snapperne har formidlet. Framover vil de fortsette med å snappe om saker de er engasjert i og fortelle om saker de oppdager og synes er viktige å formidle. De er særlig opptatt av bærekraft, lokale markeder, gir helsetips og henviser til samarbeidspartnere. Helsesnappen har også en Facebook-side hvor de deler hva som skal snappes om framover og annen aktuell informasjon og er også å finne på Instagram under sammen navn.

Personene bak Helsesnappen er:

Line Carina Holdal https://lilalife.no/
Vibeke Landsem https://naturkilden.net/
Jan-Erik Kataja Eriksen https://www.friskstil.no/
Ellinor Opsahl https://kraftkost.wordpress.com/
Melissa Thelwall Bjargo http://www.melissaspania.no/
Anita Sharma https://yoganita-blogg.blogspot.no/#!
Mary-Janne Nystøl http://www.dinbestehelse.no/
Marianne Røed http://frisk-hus.no
SnapChat: Helsesnappen
Instagram: Helsesnappen
Facebook: Helsesnappen

LES OGSÅ  Hvordan føle deg bedre når du ser andre i sosiale medier

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner