Skip to main content

Hemmeligheten til den hviskende jokeren

Til denne kortkunsten bruker du en kortstokk med joker. 

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Prøv deg som kortkunstner»]Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan brukerfor å underholde deg selv og dine venner? På Leke litt-sidene i VOF vil du i numrene fremover finne forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til. Magiske hilsener fra Kurt Bai.[/gdlr_box_icon]

La din venn blande stokken. Bre kortene ut på bordet med billedsiden opp. Pek på Jokeren og fortell at dette kortet på besynderlig vis er i stand til å skjelne mellom løgn og sannhet, idet jokeren kan hviske om hvorvidt en tilskuer lyver.

Du ”beviser” denne temmelig horrible påstanden ved å samle kortene og holde stokken fram med baksida opp. Be din venn om å trekke et kort. Deretter spør du om det tilfeldigvis skulle være jokeren han trakk. I det sjeldne tilfellet at det inntreffer, bemerker du at dette var en liten morsomhet fra jokerens side, noe som ikke skal tas alvorlig. Be ham om å stikke jokeren tilbake i spillet og blande på nytt. Du begynner forfra med å bre kortene ut på bordet.

LES OGSÅ  Binderslenken

I de fleste tilfeller vil din venn imidlertid svare benektende på at det var jokeren han trakk. Du ber ham huske på kortet uten å vise det til deg eller andre, og putte det i lomma.

Lever din venn kortstokken og vend diskret ryggen til idet du ber ham om å holde den med billedsida opp og legge kortene ned på bordet ett etter ett, samtidig med at han høyt nevner hvert kort som legges ned. Når han kommer til jokeren, skal han imidlertid ikke nevne denne, men isteden si navnet på det kortet han tidligere trakk (og som nå befinner seg i hans lomme). Etter det kan han selv bestemme når han vil stoppe opplesningen av kortene.

Etter at din venn har stoppet sin oppramsing, ber du ham om å få låne jokeren et øyeblikk. Hold jokeren inn mot øret, lytt et øyeblikk, nikk deretter smilende og nevn så det kortet din venn har liggende i lomma.

Hva er den hemmelige forklaringen? 

Når du ved begynnelsen av kortkunsten, etter at din venn har blandet kortene og kortene ligger med billedsida opp på bordet, peker du på jokeren og forteller om dens skumle egenskaper. I hemmelighet ser du på kortet som ligger til høyre for jokeren. Dette er ”nøkkelkortet” som du må huske.

Etter at din venn har trukket et kort og puttet det i lomma, får han kortstokken. Du ber ham holde stokken med billedsida opp og legge kortene ned på bordet ett om gangen, samtidig med at han høyt nevner hvert kort som legges ned. Du sier at når han ramser opp kortene, skal han ikke nevne Jokeren når han kommer til den, men isteden oppgi navnet på kortet han valgte og som ligger i lomma.

LES OGSÅ  Stopp rødt eller blått kort

Når vennen ved oppramsing av kortene nevner ”nøkkelkortet,” vet du at nå kommer navnet på det valgte kortet istedenfor Jokeren. Det var forklaringen, ikke fortell det til andre.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner