Skip to main content

Histaminintoleranse

[wcm_restrict]

Etter mange år på leting etter årsaken til mine symptomer har Lab1 påvist ved hjelp av en blodprøve histaminintoleranse og lavt nivå av enzymet diaminoksidase (DAO) i tillegg til eggintoleranse. Mine symptomer er blant annet søvnløshet, ødemer, betennelser, tretthet og overvekt. Nå forstår jeg hvorfor et ketogent kosthold ikke har gjort meg bedre. Jeg har spist egg, bacon, tomat og avokado hver dag, og uten at jeg har vært klar over det, forverrer disse histaminreaksjoner. Jeg har daglig spist hjemmelagd, fermentert mat, kjøttkraft og yoghurt i den tro at dette var bra for meg. Nå har jeg lært at jeg bør holde meg unna matvarer som inneholder histaminer. Faste er heller ikke å anbefale, da det skaper stress i kroppen som igjen utløser histaminer. 

Jeg er overbevist om at lavkarbo er det beste kostholdet, men med de begrensningene som en histaminfattig diett og min intoleranse mot egg setter, blir det vanskelig å leve på lavkarbomat. Jeg har fulgt et ketogent kosthold til punkt og prikke uten å gå ned i vekt. Det er svært lite lavkarbomat på histamindietten. Det er lite hjelp å få fra legen, da dette ikke er en særlig kjent problemstillling. Jeg tipper mange av de som føler seg syke og får prøvesvar tilbake med beskjed om at ”du er helt frisk”, slik jeg har erfart, hører med til en gruppe mennesker med histaminintoleranse. 

LES OGSÅ  Lavkarbokost mot migrene

Har dere noen råd og/eller tanker omkring dette temaet? 

Anonym

VOF: Histaminintoleranse er en form for ikke-allergisk overfølsomhetsreaksjon der mat kan gi symptomer som eksem, elveblest, luft i magen, diaré, kvalme, tretthet eller psykologiske reaksjoner. Histamin utløses av mastcellene etter inntak av visse matvarer, men kan dempes betydelig om man inntar gramdoser vitamin C. For enkelte kan titrering av vitamin C dempe histaminreaksjoner momentant og redde liv. Da kan det være snakk om å tilføre virkelig store doser. Den amerikanske legen Robert F. Cathcart (1932–2007) var sterkt allergisk mot roser og undersøkte hvor mye vitamin C som skulle til for å forhindre en livstruende allergireaksjon. I løpet av en time inntok han omkring 60 gram vitamin C og holdt seg symptomfri! Ved siden av vitamin C anbefaler vi periodisk faste, samtidig som du unngå matvarer du ikke tåler. Etter noen uker kan du eventuelt innta litt av en slik matvare for å finne ut om du fortsatt ikke tåler den – men hold vitamin C i beredskap! DVP

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner