Skip to main content

Hjelp med tankefeltterapi

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Naturlig helbredelse»]I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til TFT-terapeut Hege Margrethe Knudsen fra Kolbotn utenfor Oslo.[/gdlr_box_icon]

Da Vidar Skjelberg (f. 1963) kom til meg, hadde han slitt med helseproblemer i halvannet år. Mange av symptomene kunne forveksles med krystallsyken. Han følte seg uvel og sjøsyk, var svimmel, kvalm og veldig sliten og hadde dårlig balanse. Vidar sov dårlig om natta, våknet utslitt og slet med nattesvette. Han hadde problemer med å gå, armer og bein gikk i ”sakte film”, og han følte seg som en 90-åring. Vidar slet også med sorg etter å ha mistet flere han var glad i. Fastlegen tok alle mulige prøver og tester uten å finne noen feil og støttet Vidar i at han skulle prøve noen alternativer mens han var sykemeldt.

En gang Vidar var ute og kjørte, følte han plutselig at bilen holdt på å velte mot høyre, men rettet seg opp like fort. Da ble han virkelig bekymret og kontaktet en nevrolog, men heller ikke han fant noe galt. Vidar kontaktet så en osteopat som spesialiserer seg på balanse. Etter hvert ble hans konklusjon at hodet på en måte var ”fullt”, det hadde ikke kapasitet til å styre kroppen riktig. Men heller ikke han kunne hjelpe Vidar. Osteopaten ga ham noen øvelser, men Vidar klarte ikke å fokusere og mistet nesten håpet.

LES OGSÅ  Tapping mot stress og psykisk ubehag

Da Vidar møtte meg, sier han selv at alt snudde seg til det bedre. Etter hans første behandlingstime (en torsdag), ga jeg ham beskjed om å reise hjem og kjenne på virkningen. Han skulle ta kontakt etter et par dager for oppfølging og rapportere om hvordan han følte seg og om han eventuelt ønsket mer behandling.

Allerede første kvelden merket Vidar at noe skjedde. Han ble sittende med kamerater til langt på kveld, noe han ikke hadde orket på mange måneder. Vidar ble da så glad at han uten problemer tok seg en lang kjøretur. Fredag og lørdag følte han at ting ”falt på plass”. Mandag var Vidar ute og løp for å prøve pulsklokka. Han trodde ikke sine egne øyne. Den viste cirka 140 i puls etter å ha løpt opp en bratt bakke. Fra behandlinga på torsdag til etterfølgende mandag hadde han følt enorm forandring. Blant annet trengte han ikke en eneste hodepinetablett.

Ingen er like, men for Vidar snudde det veldig fort. Etter bare to behandlinger kunne han stå midt på gulvet og ta på seg buksene. Han tok en test der han sto med beina samlet, fokuserte på et punkt, lukket øynene og sto stødig som en ”påle”.

Vidar er i dag flinkere til å sette grenser og er tilbake i arbeid. Takket være behandlinga er sorgen borte, selv om han fremdeles savner de som er borte.

Tankefeltterapi (TFT) betraktes av enkelte som en ”revolusjon” innen psykisk helse. Grunnen er at en stor andel av dem som oppsøker en TFT-terapeut, gir tilbakemelding om at følelsesmessige problemer/lidelser og eller spenningstilstander, blir bedre eller forsvinner helt. Mange har prøvd metoden, som ofte virker raskt og uten bivirkninger. Mange ønsker derfor å prøve metoden før de starter med tradisjonell behandling.

TFT innebærer at man utnytter kroppens eget, naturlige helbredelsessystem. Med lett rytmisk fingerbanking stimuleres gitte akupunkturpunkter uten å penetrere huden, mens klienten mentalt fokuserer på problemet.

Metoden har vist seg effektiv mot psykiske problemer og kan for eksempel gi god virkning på angst, depresjon, traumer og fobier. Slike negative følelser kan ofte utvikle seg til irrasjonelle tanker og følelser. Metoden kan også hjelpe mot psykosomatiske smerter.

En mulig forklaring på hvordan metoden virker, er basert på at alle våre følelser ligger lagret som bølger eller svingninger i tankefeltet vårt. Av og til oppstår det feil i en av disse bølgene. Denne ”feilen” kan føre til brudd i kroppens energiflyt. For å reparere denne må en fokusere på tankene som i utgangspunktet førte til feilfrekvensen, og deretter stimuleres punktene inntil man har kommet på riktig frekvens og kroppen igjen kommer i balanse. Dette kan enkelt sammenliknes med en radio som skurrer. For å fjerne skurring må man flytte søkeren inntil man finner riktig frekvens.

LES OGSÅ  Kan dyr sørge?

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om artikkelforfatteren»]Hege Margrethe Knudsen (f. 1959) ble ferdig utdannet sertifisert tankefeltterapeut i 2000 hos Mats Uldal (1955–2016). Hun har 10 individuelle tilleggskurs innenfor samme felt og er medlem av Norges Landsforbund av Homøopraktikere (NLH). Knudsen har også de 10 siste årene jobbet som nattevakt på avlastningshjem for multihandikappet barn.

E-post: hmk1601@gmail.com; mobiltlf.: 932 25 799. Facebook: Hege Margrethe Knudsen[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner