Skip to main content

Hjernen som ikke henger med i svingene

[wcm_restrict]

De første sidene i Anders Hansens bok Skjermhjernen er fulle av prikker, hele 10 000. Hver prikk representerer én generasjon i de årene som har gått siden vår menneskeart oppsto. Kun én av disse prikkene, altså generasjonene, har levd i en verden med internett, Facebook og smarttelefoner fra de var små. Kun åtte har levd med elektrisitet, biler og innlagt vann. 

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

I denne boka viser Hansen hvordan denne raske utviklingen til et miljø vi ikke er tilpasset, kan være en viktig grunn til at psykisk dårlig helse er en av de største helsetruslene i vår tid. For, som forlaget skriver i sin egen omtale: Uansett hvor mye du liker å se på bilder på Instagram, nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset det tempoet samfunnet har i dag.

– Aldri i menneskehetens historie har vi endret oss så raskt som de siste tiårene. Men det er ikke bare våre digitale vaner vi har endret. Vi opplever også en annen type stress enn vi gjorde tidligere. Vi sover mindre og er mer stillesittende. Alt dette betyr at hjernen er i en ukjent verden. Denne boken handler om konsekvensene den har for oss, skriver Hansen. 

LES OGSÅ  Gode argumenter mot sukker

Anders Hansen er utdannet lege ved Karolinska Institutet og siviløkonom ved Handelshögskolan i Stockholm. Han jobber som overlege i psykiatri, er en populær foredragsholder og forfatter av flere bestselgende bøker og artikler.Hjernen som ikke henger med i svingene / 2020 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Forfatter: Anders Hansen

Titler: Skjermhjernen

Utgiver: Cappelen Damm AS

Utgivelsesår: 2020   

ISBN: 9788202661212

Pris: kr 379 innbundet, 255 sider (www.cappelendamm.no)

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner