Skip to main content

Hjernetåke et symptom på depresjon

 

Mange som sliter med depresjon og andre følelsesmessige ubalanser og lidelser, ser ut til å ha et felles symptom som tidligere ikke har vært godt kjent: De føler at tankene blir ”grøtete”, opplever en slags hjernetåke og at de ikke er i stand til å tenke og resonnere klart.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


I en studie av 612 kvinner viste det seg at de som hadde vært deprimert eller var diagnostisert med bipolar lidelse, skåret merkbart dårligere på konsentrasjonstest  enn andre. En påfølgende hjerneskanning viste at disse kvinnene hadde lavere aktivitet i hjerneområder som er koblet til problemløsning, hukommelse og logisk tenkning. Dermed er det ikke underlig at man også kan oppleve nedsatt kognitiv ytelse samtidig med blant annet en depresjon.

Kilde:

Ryan KA, Dawson EL, Kassel MT mfl. Shared dimensions of performance and activation dysfunction in cognitive control in females with mood disorders. Brain 2015; 138: 1424–34. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4840457/Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner