Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Høy B12-verdi, forhøyet homocystein, blodsukker og langtidsblodsukker.

Høy B12-verdi, forhøyet homocystein, blodsukker og langtidsblodsukker.

Jeg er en eldre pensjonist med lavt stoffskifte. Ved siste måling viste homocysteinverdien 17 µmol/L i blodet. Jeg blir noe bekymret da jeg har pacemaker og hjerteflimmer. Jeg har lest at høy B12-verdi på 1 475 pmol/L, som jeg har, skulle gi lav homocystein. Legen min skriver fortsatt ut B12-sprøyter, men jeg tør ikke ta flere! Det er diabetes i familien, så jeg spiser lite karbohydrater, men det hjelper ikke stort. Jeg kunne trenge en forklaring på lavt stoffskifte og de andre noe forhøyede verdier. 

Kvinne, anonym

VOF: Normalområdet for homocystein for voksne er < 20 µmol/L, så du ligger akkurat litt under øvre grense. Normalverdier for B12 er > 250 pmol/L, og dine høye verdier er ikke farlige. Trolig trenger du folat og B6 i tillegg for å kunne redusere homocysteinnivået. Ellers er daglig mosjon nyttig fordi det gjør cellene mer følsomme for insulin. Vi vet ikke nok om hva du spiser og anbefaler at du følger vår artikkelserie om slanking og lavkarbo og ber din fastlege å undersøke deg nærmere. DVP

Legg igjen et svar