Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Høykarbokosthold og demens

Høykarbokosthold og demens

Et høyt inntak av karbohydrater og et forhøyet blodsukkernivå kan bidra til utvikling av demens. I en ny studie fra USA ble det funnet økt risiko for mild kognitiv svekkelse og demens hos personer som spiste mye karbohydrater sammenliknet med dem som spiste lite karbohydrater. Deltakerne var rundt 80 år og ble fulgt i nesten fire år. De ble undersøkt og vurdert på en rekke måter av relevans for å studere demensutvikling før studien og hver 15. måned deretter. Av de vel 900 deltakerne som var normale i utgangspunktet, utviklet 200 mild kognitiv svekkelse eller demens. Da forskerne så dette i forhold til deres kosthold, var det tydelig at et høykarbo-/lavfettkosthold var en risikofaktor. IM

Kilde:

Roberts RO, Roberts LA, Geda YE mfl. Relative intake of macronutrients impacts risk of mild cognitive impairment or dementia. Journal of Alzheimer’s Disease 2012; 32: 329-39. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22810099

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar