Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Hva kvinner synes er sexy hos menn…

Hva kvinner synes er sexy hos menn…

Tror du kanskje at det er dine barske kinnbein, tredagersskjegget og kløften i haka som gjør kvinnene mo i knærne? Det kan godt tenkes, men det er også en helt annen kroppsdel som påvirker hvor attraktive menn er for kvinner: beina. Litt lengre bein gjør susen, antyder ny forskning. Det betyr ikke at man behøver å være spesielt høy for å bli likt av damene, men at hvor lange beina er i forhold til høyden, altså forholdet ”bein til kropp”, er viktig.

Årsaken til dette er at en smule lengre bein er et tegn på gode gener og god fysisk form. Evolusjonært betyr det at kvinner foretrakk å få barn med menn med lengre bein enn gjennomsnittet. Beina bør imidlertid bare være akkurat litt lengre enn ”normalt”. Har du for lange bein, faller fordelen bort fordi svært lange bein er koblet til dårligere genetiske forutsetninger. For korte bein er på sin side koblet til hjertetrøbbel, diabetes og demens.

Du kan sjekke ditt eget bein-kropp-forhold ved å måle beinet fra hofta til ankelen og dele dette tallet på kroppshøyden. Det ”vanlige” forholdstallet er for øvrig 0,49, mens det ”magiske” tallet er litt over 0,50 – altså ingen stor forskjell, men likevel.

Kilde:

Versluys TMM, Skylark WJ. The influence of leg-to-body ratio on male human attractiveness depends on the ecological validity of the figures. Royal Society Open Science 2018; 4: 1–11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5666244/

Annonse:

Legg igjen et svar