Skip to main content

Hva med de barna som jobber tregt?

[wcm_restrict]

Mange barn som strever med å lære, er også ganske «trege» når de jobber. De bruker lang tid på å komme i gang med å gjøre ting og blir kanskje ikke engang ferdige med det de skal. De jobber sakte når de først er i gang, de er pirkete og veldig nøye for eksempel på hvordan de skriver, og er opptatt av at alt skal være veldig ordentlig og ryddig. Dermed strever barna for eksempel med å rekke å gjøre oppgavene på prøver, for de bruker så mye tid, og de får ikke egentlig vist hva de kan. Eller de blir aldri ferdig med leksene. 

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Og foreldre spør oss: Hvordan kan vi motivere disse barna som jobber så sakte? Hvordan kan vi få opp hastigheten hos disse barna uten å stresse dem enda mer? Dette er en situasjon mange kjenner seg igjen i, derfor vil jeg dele våre råd om dette også her, slik at dere kan få hjelp.

LES OGSÅ  Det sjuende kortet

Dette svarer vi:

Det er årsaker til at barna ønsker eller trenger å jobbe sakte, som for eksempel sanserelaterte problemer som igjen fører til prosesseringsvansker. Det er ”noe” i kroppen deres som gjør bearbeidingen av informasjon til en utfordring som barna trenger mer tid på for å håndtere og mestre. Da finner ungene de strategiene som fungerer for å overleve. Og det hjelper ikke å mase eller ”pushe på”, det er ikke barnas feil eller noe de kan overstyre med vilje!Så var det å finne årsakene til dette, da. En måte å starte på, er at du fyller ut spørreskjemaet vårt. Send meg en e-post på annelene@annelene.no, så sender jeg deg skjemaet. 

Dessuten: Test gjerne ut om barnet ditt sliter med å lese tekst i vanlig størrelse. Det gjør du ved å lage en liten tekst i forskjellige størrelser fra 12 pkt, 14 pkt, 16 pkt og så videre opp til 36 pkt. Lag også en tekst med ulike linjeavstander. Be barnet ditt velge den teksten hun/han liker best å lese. Det kan hende dere får dere en overraskelse.

Et annet tiltak er å starte med omega-3-tilskudd. Omega-3-mangel fører ofte til at det blir vanskeligere å konsentrere seg og tenke. Du får et godt omega-3-tilskudd som har effekt (og som smaker godt) på hjernefabrikken.no. 

Og fyll altså ut spørreskjemaet vårt og se om det er ”noe” her. Dette kan vi bruke for å anbefale hva som kan gjøres videre. Svarene her kan gi en pekepinn på om barnet ditt har noen sansemessige eller fysiologiske ubalanser som kan være grunnen til at de bruker mer tid. Da kan det være veldig nyttig og viktig å få utredet dette, for mye kan gjøres noe med, slik at kroppen og sanseapparatet til barnet fungerer bedre. 

LES OGSÅ  Man er ikke dårlig i matte fordi man er ”lat”

Du kan også bestille en telefontime med min kollega Elin Natås som er spesialpedagog. Hun har lang erfaring i å veilede og gi gode råd når barna ikke lærer så godt eller jobber så raskt som vi synes de burde. For timebestilling, gå inn på nettsiden bit.ly/elintime og bestill. Når du gjør det, får du også tilsendt spørreskjemaet.

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner