Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Hvit ris og diabetes

Hvit ris og diabetes

 

Forskere fra USA har foretatt en studie av publisert faglitteratur (metaanalyse) for å undersøke effekten av å spise hvit ris for risikoen for å utvikle diabetes type 2. De tok for seg studier som hadde undersøkt en gruppe forsøkspersoner i utgangspunktet og fulgt dem over tid for å se hvordan det gikk med dem (såkalte prospektive kohortstudier). Jo oftere det ble spist hvit ris, desto større var risikoen for å utvikle diabetes. Dette gjaldt særlig i kinesiske og japanske befolkninger. Resultatet passer inn i det som er påvist i annen forskning, nemlig at regelmessig/høyt inntak av karbohydrater som gir rask blodsukkerstigning (høy glykemisk indeks/belastning), øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Det er også grunnen til at ulike varianter av lavkarbokosthold er effektive for å motvirke slik sykdomsutvikling. IM

Kilde:

Hu EA, Pan A, Malik V mfl. White rice consumption and risk of type 2 diabetes: meta-analysis and systematic review. BMJ 2012; 344: e1454.  www.bmj.com/content/344/bmj.e1454

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar