Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Hvitløk i skjeden

En rekke naturmedisinske produkter er i historisk tid blitt brukt til å behandle infeksjoner i skjeden. En gruppe leger fra Saudi-Arabia rapporterer at innsetting av et fedd hvitløk i skjeden kan helbrede infeksjoner. Dette ble konstatert hos en ung kvinne som brukte hvitløk mot vaginal infeksjon grunnet bakterier av slekten Ureaplasma. Etter at behandling med antibiotika og soppdrepende midler ikke fungerte, fikk kvinnen råd om å sette inn ett hvitløkfedd i skjeden. Feddet var cirka 2,3 cm langt og 1,3 cm bredt, renset og med små kutt i lengderetningen. Feddet ble plassert i skjeden på liknende måte som kapslene med antibiotika og soppdrepende midler var plassert. Hvitløksfeddet ble plassert i skjeden om kvelden og fjernet om morgenen. Behandlingen ble ikke gjentatt. Kvinnens gynekolog bekreftet to dager seinere av infeksjonen var borte, og kvinnen hadde ikke opplevd noen vesentlige bivirkninger eller ubehag. I dette enkelttilfellet kurerte derfor hvitløk en vaginal infeksjon.

Forskerne som rapporterer om hendelsen, vektlegger at bruk av hvitløk i slike tilfeller bør reserveres til anvendt dosering for å forebygge potensiell giftighet og for å oppnå tilsvarende konsentrasjon av aktive virkestoffer. IM

Kilde:

Bekut M, Brkic S, Kladar N mfl. Garlic clove applied as vaginal suppository – A case report. Complementary Therapies in Medicine 2018; 39: 97–100. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30012400

Legg igjen et svar