Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2019 > Hvordan få robuste barn som takler livet

Hvordan få robuste barn som takler livet

Hvordan kan lære barna våre å håndtere på livet på beste mulige måte? I boka Kjærlighet er ikke alt. Lær barnet å takle motstand (Cappelen Damm, 2018) beskriver Sofie Münster fem egenskaper som gjør barn godt rustet til å takle livet. Hun viser hvordan du som forelder kan hjelpe barna dine med å utvikle de viktigste ferdighetene for å møte motstand og utfordringer, få styrke til å tåle nederlag, evne til å ta ansvar, vise omsorg for andre, håndtere sårbarhet og håndtere vanskelige følelser. Da holder det ikke med ”bare kjærlighet”, og løsningen er i hvert fall ikke å beskytte barna mot alt som er smertefullt eller vanskelig. Tvert i mot, livet består også av vansker, og jo bedre barn takler motstand, desto bedre får de det. De blir mer robuste og dermed også gladere, sterkere og mer selvsikre. 

Boka er lettlest og oversiktlig. Forfatteren kombinerer forskning og egne erfaringer til et sett med konkrete råd og verktøy for deg som forelder. Du møter kanskje situasjoner der du er usikker på hvordan du skal håndtere. For eksempel: Hvilke forventninger skal vi ha til barna, hvordan motiverer vi dem til å øve på noe, hvordan snakker vi med dem når de opplever nederlag, hva er greit eller ikke så greit å si i ulike situasjoner, og i det hele tett: hvordan kan vi være gode omsorgspersoner for barna uten å gå i fella med å være overbeskyttende?  Noe av det viktigste du kan gjøre for barna dine, er å lære deg hvordan du på beste måte kan hjelpe dem å vokse opp til trygge, selvsikre, ansvarlige, omsorgsfulle voksne. Kjærlighet er ikke alt er et veldig fint hjelpemiddel i så måte. Hadde det fantes en ”foreldreskole”, burde denne boka vært pensum.


Forfatter: Sofie Münster
Tittel: Kjærlighet er ikke alt.
Lær barnet å takle motstand.
Utgiver: Cappelen Damm AS
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 9788202589776
Pris: kr 379; innbundet, 183 sider (www.cappelendamm.no)

Legg igjen et svar