Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Hvordan kan barn håndtere sine følelser?

Hvordan kan barn håndtere sine følelser?

Samlivsforsker John Gottman og psykolog Frode Thuen har skrevet bok om følelser med undertittelen Barn og unge som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet. Forfatterne hevder at måten vi voksne møter barnas følelser på, er avgjørende for barnets utvikling seinere i livet. Det er ikke alltid lett å se hvilke følelser som gjemmer seg i et barneansikt, men det er viktig for foreldre å gjenkjenne dem, for derved å kunne hjelpe barnet til å forstå dem og håndtere dem.

Gottman og kollegaer har i flere tiår forsket på det følelsesmessige samspillet mellom foreldre og barn og har blant annet funnet ut at barn som får det forskerne kaller ”emosjonstrening” av foreldrene, får et helt annet og bedre utviklingsmønster enn andre barn. Forskningen har vist at barna blant annet blir bedre til å regulere sin egen emosjonelle tilstand, som for eksempel ved at de blir flinkere til å ta seg sammen hvis de ble opphisset, kunne roe ned hjerterytmen fortere og var bedre til å fokusere oppmerksomheten. De hadde også bedre forhold til andre, var flinkere til å forstå andre mennesker og utviklet nærere vennskap med andre barn. Denne bokas gode tips er et solid verktøy for alle foreldre som ønsker å hjelpe barna å håndtere livet bedre – og hvem gjør vel ikke det?

Forfattere: John Gottman og Frode Thuen
Tittel: Hva er det jeg føler?
Utgiver: Panta
Utgivelsesår: 2018
ISBN: 9788279008835
Pris: kr 249; innbundet,
190 sider (www.pantagruel.no)

Legg igjen et svar