Skip to main content

Hydrolysert kollagen

Jeg har brukt Great Lakes hydro-lysert kollagen (se lenke her: https://vof.no/product/great-lakes-hydrolysert-kollagen/?mc_cid=f6337913b7&mc_eid=3d26272b8e) litt til og fra.

Det står på boksen at det kan brukes i varmt og kaldt drikke, noe som er praktisk fordi det løser seg raskt opp uten å
klumpe seg.

I en e-post fra Helsemagasinet står det at når det inntas på tom mage, tas det raskt opp. Selv kan jeg bruke det i en kopp fettkaffe om morgenen, slik at det blir det første jeg inntar om morgenen – bortsett fra rent vann. Gjelder dette med opptaket når det tas i fettkaffe?

Ettersom jeg er en beinskjør og halvgammel dame på 65 år, regner jeg med at dette er et gunstig tilskudd å ta for meg.

Hildegunn

VOF: Hvis du har normal tarmfunksjon, bør kollagen-tilskuddet brytes ned til aminosyrer, som raskt tas opp

fra tynntarmen. Fettkaffe er neppe noen hindring. Mot beinskjørhet anbefaler vi at du ved siden av kollagen får i deg alle viktige byggesteiner og kofaktorer, slik som vitamin D (solstråler!), vitaminene A, C og K2 og magnesium. Dersom du bruker melk og/eller melkeprodukter, trenger du neppe tilskudd av kalsium. Et variert høyfettkosthold med tilstrekkelig protein og lite karbohydrat vil tilføre resten av de omkring 20 næringsstoffene som trengs for å bygge sterke bein, jf. https://www.betterbones.com/bone-nutrition/20-key-bone-nutrients/. Som forsikring kan du eventuelt ta et bredspektret kosttilskudd.

LES OGSÅ  Multivitamin gir økt overlevelse av brystkreft

Det er dessuten viktig å styrke beinbygningen med vekttrening, eventuelt ved å gå tur med relativt tung sekk, dans, jogging eller andre aktiviteter som belaster skjelettet. DVP

 


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner