Skip to main content

Ingen vaksiner uten vitamin C

Vitamin C har en rekke nyttige funksjoner i kroppen, som normalt kan klare seg med små mengder uten å vise tydelige sykdomstegn. Når kroppen utsettes for stress i form av sykdom, skade eller vaksinering, kan den bruke store mengder vitamin C for å motvirke skader. De som velger å vaksinere sine barn, kan redusere risikoen for bivirkninger ved å gi barnet store doser vitamin C før, under og etter utført vaksinering. Nedenfor begrunner Helen Saul Case en slik prosedyre og dokumenterer positive virkninger fra egne erfaringer.1

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst Helen Saul Case     Oversatt/tilrettelagt Dag Viljen Poleszynski     Foto Shutterstock

Min mann og jeg valgte å vaksinere våre barn. Vi tror at noen vaksinasjoner er nyttige, selv om vi ikke er tilhenger av alle. Loven [i USA] forutsetter imidlertid ikke at leger og foreldre kan ta beslutninger sammen om hvilke vaksiner barnet bør få. Bare etter vedvarende insistering fikk vi våre barns leger til å vaksinere mot én sykdom om gangen. Uten vår innsats ville våre barn ha blitt utsatt for så mange som sju vaksiner om gangen. Med mindre barnet har en grunngitt medisinsk årsak til ikke å få en bestemt vaksine, for eksempel en kjent allergi mot visse vaksineingredienser eller at barnet har et svekket immunforsvar, er det lite sannsynlig at en lege vil gå med på medisinsk fritak. I mange tilfeller må det skje en negativ reaksjon for at et barn skal bli fritatt fra ytterligere doser av en spesiell vaksine. Dette er som å sette opp et trafikklys i et farlig kryss først etter at mennesker er blitt alvorlig skadd. Akkurat nå brukes tilnærmingen ”klar, skyt” og først deretter ”sikt”. Det fungerer som et spill med prøving og feiling – og deretter vente og se. Det er rett og slett ikke godt nok, og det er derfor jeg ga mitt barn vitamin C, og mye av det.

Vitamin C og vaksinereaksjoner


Ved femten måneder, noen timer etter at hun fikk to injeksjoner mot fire sykdommer, DPT (difteri, kikhoste og stivkrampe) og Hib (Haemophilus influenzae type b), begynte min babydatter å skrike, falle og miste koordinasjonen, og fikk en febertopp som ble registrert å være så høy som 39,3 grader.

Siden jeg visste at vitamin C i store doser er febernedsettende i tillegg til å fungere antibiotisk, antiviralt og antitoksisk,2,3 handlet jeg raskt og fikk feberen under kontroll med meget store doser av askorbinsyre og kalsiumaskorbat, eller bufret vitamin C til magetoleranse, og et lunkent bad. På magetoleranse av vitamin C verken gråt hun eller var ukoordinert. Innen den første timen gikk feberen ned med en grad; i løpet av den andre timen, en grad til. For resten av kvelden lå feberen hennes på rundt 37 grader.

LES OGSÅ  Vitamin C – et universalmiddel?

Legen skrev ikke ned de alvorlige reaksjonene i journalen hennes. Den oppga kun ”Henvendte seg for en time siden med feber”. Ingen av hennes andre symptomer ble registrert. Under samtalen anbefalte de at jeg ga henne en barnetablett Tylenol (paracetamol), særlig hvis feberen overskred 37,9 grader. Siden feberen holdt seg under dette, la jeg henne i senga og fortsatte å overvåke temperaturen hver time. Feberen varierte omvendt proporsjonalt med hennes inntak av vitamin C, så jeg fortsatte å gi henne vanlige doser (250–500 mg) hver annen time eller så, og holdt Tylenol i beredskap om det skulle bli nødvendig. Neste morgen var temperatur normal, og hun var igjen vår lykkelige, lille jente. Mens en mild feber indikerer at kroppens naturlige immunforsvar er i god stand til å bekjempe vaksiner, er en høy temperatur som topper seg som følge av en vaksinereaksjon, svært alvorlig og må reduseres med en gang. Paracet kan gjøre dette, men det samme kan høye doser vitamin C. Vi så at det fungerte.

Det gikk flere år før vi fikk vite hvilken vaksine som var skyld i vår datters alvorlige reaksjoner da hun var femten måneder gammel. Hennes tredje, og forhåpentligvis siste, barnelege fastsatte på grunnlag av min detaljerte beskrivelse av henne alvorlig reaksjon (den eneste dokumentasjonen vi hadde) at reaksjonene skyldtes kikhostekomponent av DPT.5

Gjør vaksiner tryggere og mer effektive

Jeg mener at alle leger bør be foreldrene å gi barna vitamin C når de får vaksiner. I tillegg til at vitamin C virker avgiftende (for eksempel kan det ”nøytralisere giftvirkningene til alle kjemiske kvikksølvforbindelser”). Lege Thomas E. Levy (f. 1950) har uttalt at ”det finnes en annen grunn til å gjøre vitamin C til en integrert del av enhver vaksineprotokoll: Vitamin C er dokumentert å øke immunforsvarets antistoffrespons. Siden målet for enhver vaksine er å stimulere en maksimal antistoffrespons mot antigenene i vaksinen mens den samtidig gir minimale eller ingen giftskader på de mest følsomme, synes det ikke å være noen medisinsk gode grunner til ikke å inkludere vitamin C som en del av alle vaksinasjonsprotokoller.”6

For vel 40 år siden fant den australske legen Archie Kalokerinos (1927–2012) at man ved å gi spedbarn vitamin C, stoppet de å dø av komplikasjoner av vaksinasjoner.7 For 45 år siden anbefalte legen Frederick R. Klenner (1907–84) barn under ti å innta daglig ”minst ett gram [1 000 mg askorbinsyre] for hvert fylte år”.8 Som forberedelse til vaksinasjoner anbefaler Thomas E. Levy at babyer ”som veier mindre enn 4,5 kg, kan få 500 mg daglig i litt fruktjuice, mens babyer mellom 4,5 og 9 kg kan gis alt fra 500 til 1 000 mg totalt per dag, fordelt på flere doser. Eldre barn kan ta 1 000 mg daglig per leveår (5 000 mg for et fem år gammelt barn, for eksempel, fordelt på flere doser)”.7 Et sykt barn, eller et barn som lider av vaksinebivirkninger, trenger mye mer.

– Ideelt sett ville man gi vitamin C før vaksinasjon og fortsette etterpå, sier Levy. ”For optimal antistoffstimulering og beskyttelse mot giftstoffer ville det være best å begynne tre til fem dager før vaksinen(e) og å fortsette i minst to til tre dager etterpå … Det kan til og med ha en betydelig giftnøytraliserende og antistoffstimulerende effekt å ta en engangsdose vitamin C i doseringsområdet antydet ovenfor rett før injeksjonene gis. Det er bare det at det er enda mer sannsynlig å få et positivt utfall som resultat av en lengre periode med inntak før og etter”.7

Når det gjelder hvilken type vitamin C man kan gi, har våre barn hatt gode resultater med en blanding av cirka 80 prosent askorbinsyre bufret med 20 prosent kalsiumaskorbat tilsatt deres favorittjuice. Da de var spedbarn, ga vi det ved hjelp av en dråpeteller.

LES OGSÅ  Vaksiner – det mest kontroversielle temaet i dagens helsedebatt?

Vitamin C før, under og etter vaksinasjoner

Mine barn får vitamin C hver dag og har alltid gjort det. Som en forberedelse til ny vaksine får de regelmessig mange doser av vitamin C før, under (ja, på legekontoret) og i flere uker etter at de har fått en vaksine. Dette er hva generelle erfaringer og vår datters vaksinereaksjoner har lært oss å gjøre. Selv om vi hadde gitt henne vitamin C hele tida, var vi ikke på langt nær så flittige når det gjaldt å dosere hyppig og presist ved vaksinasjonstid. Vi trodde vi gjorde nok. Som mange kommer til å finne ut, er det de tror er ”mye” vitamin C, ikke alltid nok. Man må ta nok til å få jobben gjort skikkelig.

For å unngå vaksinereaksjoner og bivirkninger gir vi våre barn nok vitamin C til å holde dem på metningspunktet noen dager før, samme dag og hver dag i flere dager etter vaksinasjonen. Etter en vaksine trenger barns immunsystem all den hjelpen det kan få. Vi gir vitamin C så ofte som hver time inntil barnet får luft i magen, en klar indikasjon på at de får tilstrekkelige mengder. Målet er å få dem til punktet like før ”magetoleranse” eller løs mage. Da vår datter var fire, ga vi henne en relativt stor startdose om morgenen, omkring 2 000 mg, for deretter å gi henne 1 000–2 000 mg hver annen time i løpet av dagen. Vi venter til vi merker at det rumler litt i magen eller til avføringa er myk eller løs. Når dette er oppnådd, reduserer vi gradvis dosen. Vi fortsetter å gi vitamin C, men i mindre doser. Neste dag gjør vi det samme om igjen.


Utrolig nok tålte vår fireårige datter 15–20 gram vitamin C samme dag og i flere dager etter siste vaksinasjon, den første hun hadde mottatt siden hennes alvorlige reaksjon som baby. Hun fikk absolutt ingen reaksjoner etter vaksinen – ingen hevelse, ingen feber, ingen rødhet. Ingenting. Hun var lykkelig. Vi var glade. Det kan høres ut som mye for et barn som bare veide cirka 15 kg, men det gjorde jobben. Kanskje trenger ikke barnet ditt like mye.

Du blir trolig overrasket over hvor mye vitamin C en tre måneder gammel baby kan tåle etter et par vaksiner. Det gjorde jeg. Vi lar ikke ungene få diaré og bli dehydrert, men ønsker at de skal ha nok vitamin C i kroppen til å kunne håndtere sykdom eller bivirkninger. Siden luft kommer før løs mage, er det en nyttig indikator. Hvis magetoleranse er nådd og avføringa  kommer ofte, er vandig eller, slik tilfellet var for min tre måneder gamle baby som fikk brystmelk, er grønnaktig i fargen (den er alltid vandig), bør frekvensen og dosene reduseres, men vitamin C bør fortsatt gis regelmessig. Vi justerte frekvensen og dosene opp og ned slik situasjonen tilsa. Dette krever litt erfaring, men vi vet at vi ikke skader våre barn med ekstra vitamin C.

Vitamin C virker

LES OGSÅ  Antioksidanter kan motvirke og helbrede kreft

Vitamin C er utrolig trygt og effektivt. Vi føler oss veldig trygge når vi gir begge barna høye doser vitamin C. Eldre, større barn tåler mer, yngre ikke så mye. Metning blir en nyttig indikator på hvor mye barnet kan tåle.

Jeg mener at det ikke er riktig å la barn få vaksiner uten vitamin C. Jeg har heller ikke tro på at det er rimelig å la dem tilegne seg naturlig immunitet ved eksponering for sykdom uten vitamin C. Alltid gi vitamin C. Når det gjelder mengden, gi mer hvis du er i tvil.

Thomas Levy er overbevist om sikkerheten til vitamin C. Han sier: – Bortsett fra hos personer med etablert, betydelig nedsatt nyrefunksjon, er vitamin C uten tvil den sikreste av alle næringsstoffer som kan gis.7 Det fungerer!

For over førti år siden oppdaget Robert F. Cathcart at dersom man gir vitamin C i doser like under magetoleransen for vitaminet, ble sykdommen raskere borte.9 Ingen av våre barn har til nå hatt behov for antibiotika. Vi bruker vitamin C i stedet. For noen foreldre som er bekymret for vaksinereaksjoner og bivirkninger, bør kunnskapen om vitamin C virke beroligende. Det gjelder absolutt for oss.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om forfatteren»]Helen Saul Case (f. 1979) er datter av vår hyppige gjesteskribent Andrew W. Saul (f. 1955). Hun har en mastergrad i pedagogikk fra Statsuniversitetet i New York (2003) og underviste i engelsk ved en offentlig skole i 9 år og ledet engelskavdelinga i fire. Hun har publisert flere artikler og bøker om ortomolekylær medisin, inkludert The vitamin cure for women’s health problems (2012) og med sin far boka Vegetable juicing for everyone (2013). Deler av denne artikkelen er utdrag fra Helens nye bok Vitamins & pregnancy: the real story (2015). Helen Saul Case bor med ektefelle og barn i den vestlige delen av staten New York.[/gdlr_box_icon]

Kilder:

1.  Case HS. Don´t vaccinate without vitamin C. Orthomolecular Medicine News Service 22.10.2015: http://orthomolecular.org/resources/omns/v11n09.shtml

2.  Antibiotics put 142,000 into emergency rooms each year. U.S. Centers for Disease Control waits 60 years to study the problem. Orthomolecular Medicine News Service, 13.10.2008: http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v04n14.shtml

3.  Saul AW. Notes on orthomolecular (megavitamin) use of vitamin C. http://www.doctoryourself.com/ortho_c.html (lastet oktober 2015).

4.  http://www.nvic.org/

5.  DTP = difteri, stivkrampe, kikhoste

6.  Levy TE. Vitamin C prevents vaccination side effects; increases effectiveness. Orthomolecular Medicine News Service, 14.2. 2012: http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n07.shtml (accessed Oct 2015).

7.  Kalokerinos, A. Every second child. New Canaan, CT: Keats Publishing, Inc., 1981 (© Thomas Nelson (Australia) Limited 1974).

8.  Klenner FR. Observations on the dose and administration of ascorbic acid when employed beyond the range of a vitamin in human pathology. Journal of Applied Nutrition 1971; 23 (3–4): 61–87. http://www.doctoryourself.com/klennerpaper.html

9.  Cathcart RF. Vitamin C, titration to bowel tolerance, anascorbemia, and acute induced scurvy. Medical Hypotheses 1981; 7: 1359–1376. http://www.doctoryourself.com/titration.html.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner