Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Innsikt i livet uten alkohol

Innsikt i livet uten alkohol

 

Noen av oss velger av ulike grunner ikke å drikke alkohol. Har du tenkt på hvordan et slikt livsstilvalg blir møtt av andre? Da Irina Lee i 2014 i en alder av 38 år bestemte seg for å kutte ut alkohol, ble hun overrasket over reaksjonene fra folk rundt henne – både kjente og ukjente. Hun opplevde å måtte forsvare valget på måter hun ikke var forberedt på, som om hun hadde begått en stor synd. Hva er det med den norske drikkekulturen? Hvordan oppleves det ikke å  drikke alkohol i et samfunn som vårt? Om du selv bruker alkohol: Har du tenkt på hvordan du selv behandler, snakker til eller tenker om en som ikke deler dine egne alkoholvaner?

Dette har Irina nå skrevet om i boka Alkoholfri. Her har hun intervjuet en gruppe mennesker som av ulike grunner har kuttet ut alkohol. Selv kuttet jeg ut alkohol for mange år siden og  kjenner meg igjen i både Irinas egen historie og mange av dem hun har intervjuet. Jeg husker godt hvor overrasket jeg ble over de bølgene det åpenbart skapte da jeg ikke ville drikke mer. Mitt tips er at opplevelsene og beskrivelsene i Alkoholfri av hvordan det er å være på den ”edru” siden av samfunnet, vil komme som en overraskelse på mange – og derfor er denne boka en viktig øyeåpner.

Forfatter: Irina Lee

Tittel: Alkoholfri

Utgiver: Pax forlag AS

Annonse:

Utgivelsesår: 2017

ISBN: 9788253040011

Pris: kr 200; innbundet, 109 sider (www.pax.no)

Legg igjen et svar