Kategorier
Siste innlegg
Ispinner med lakrissmak
Sommertid er istid, og det er lett å lage sukkerfri is selv! Her er et forslag til en variant med lakrissmak, inspirert av en sukkerfylt versjon i boka Ispinner (Cappelen Damm, 2014).
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Hvis du vil ha isformer i stål og ikke i plast, se produkttips i dette nummeret hvor vi tipser om hvor du kan få tak i dette.
Du trenger:
- 2,5 dl kokosmelk (eventuelt H-melk hvis det tåles)
- 1 dl kokoskrem (eventuelt fløte hvis det tåles)
- 2 egg
- 0,5 dl Sukrinmelis®
- 3 ts lakrispulver
- 0,5–1 ts havsalt
Eventuelt til å dyppe i:
- Litt smeltet, mørk sjokolade
- Havsalt
Slik gjør du:
Kok opp kokosmelk og kokoskrem, og ta av varmen. Pisk sammen egg, søtning, salt og lakrispulver. Ha eggeblandingen i ”melkeblandingen” og varm opp (skal ikke koke). Avkjøles. Pisk gjerne blandingen litt, eller kjør den i ismaskin, før du heller massen over i ispinneformer. Fryses i 3–4 timer. Strø gjerne på ørlite havsalt ved servering; lakris og salt er to gode smaker sammen.
Tips! Lakrispulver kan du også bruke i konfektkuler, eller lage te av ved å blande ut i kokende vann. Husk at lakris kan virke oppkvikkende.