Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Ispinner med lakrissmak

Ispinner med lakrissmak

Sommertid er istid, og det er lett å lage sukkerfri is selv! Her er et forslag til en variant med lakrissmak, inspirert av en sukkerfylt versjon i boka Ispinner (Cappelen Damm, 2014).

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Hvis du vil ha isformer i stål og ikke i plast, se produkttips i dette nummeret hvor vi tipser om hvor du kan få tak i dette.

Du trenger:

Annonse:

2,5 dl kokosmelk (eventuelt H-melk hvis det tåles)
1 dl kokoskrem (eventuelt fløte hvis det tåles)
2 egg
0,5 dl Sukrinmelis®
3 ts lakrispulver
0,5–1 ts havsalt

Eventuelt til å dyppe i:

Litt smeltet, mørk sjokolade
Havsalt

Slik gjør du:

Kok opp kokosmelk og kokoskrem, og ta av varmen. Pisk sammen egg, søtning, salt og lakrispulver. Ha eggeblandingen i ”melkeblandingen” og varm opp (skal ikke koke).  Avkjøles. Pisk gjerne blandingen litt, eller kjør den i ismaskin, før du heller massen over i ispinneformer. Fryses i 3–4 timer. Strø gjerne på ørlite havsalt ved servering; lakris og salt er to gode smaker sammen.


Tips

Lakrispulver kan du også bruke i konfektkuler, eller lage te av ved å blande ut i kokende vann. Husk at lakris kan virke oppkvikkende.

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar