Skip to main content

Ispinner med lakrissmak

Sommertid er istid, og det er lett å lage sukkerfri is selv! Her er et forslag til en variant med lakrissmak, inspirert av en sukkerfylt versjon i boka Ispinner (Cappelen Damm, 2014).

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Hvis du vil ha isformer i stål og ikke i plast, se produkttips i dette nummeret hvor vi tipser om hvor du kan få tak i dette.

Du trenger:

  • 2,5 dl kokosmelk (eventuelt H-melk hvis det tåles)
  • 1 dl kokoskrem (eventuelt fløte hvis det tåles)
  • 2 egg
  • 0,5 dl Sukrinmelis®
  • 3 ts lakrispulver
  • 0,5–1 ts havsalt

Eventuelt til å dyppe i:

  • Litt smeltet, mørk sjokolade
  • Havsalt

Slik gjør du:

Kok opp kokosmelk og kokoskrem, og ta av varmen. Pisk sammen egg, søtning, salt og lakrispulver. Ha eggeblandingen i ”melkeblandingen” og varm opp (skal ikke koke).  Avkjøles. Pisk gjerne blandingen litt, eller kjør den i ismaskin, før du heller massen over i ispinneformer. Fryses i 3–4 timer. Strø gjerne på ørlite havsalt ved servering; lakris og salt er to gode smaker sammen.

Tips! Lakrispulver kan du også bruke i konfektkuler, eller lage te av ved å blande ut i kokende vann. Husk at lakris kan virke oppkvikkende.

LES OGSÅ  Vaniljeekstrakt

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner